Musik hela veckan lång

Allsångskryssning med Johan Östling och Björn Starrin på Olssons Brygga. Foto: David Fryxelius.
Allsångskryssning med Johan Östling och Björn Starrin på Olssons Brygga. Foto: David Fryxelius.

Oj vilken musikvecka. Det var faktiskt ganska länge sedan jag konsumerade så här mycket musik på en enda vecka. Något som nästan bara är möjligt när man har semester. Fast det är klart, det har också funnits i snitt tre aktiviteter per dag att välja på i vår lilla stad… det är ju smått fantastiskt Arvika!

I onsdags hade jag förmånen att få besöka Arvikabandet Rasputin i Silence Studio där de var i full gång att spela in sin första skiva. Det blev ett härligt möte på klassisk musikalisk mark. Jag gjorde under torsdagen ett blogginlägg om detta möte som jag redan fått mycket fin uppskattning för. Det var roligt att det föll i god jord. Jag hade väldigt kul och jag väntar med spänning på det färdiga resultatet av inspelningen.

Familjen Arnesson underhåller på Älgå hembygdsgård. Foto: David Fryxelius.
Familjen Arnesson underhåller på Älgå hembygdsgård. Foto: David Fryxelius.

I fredags gick jag och min kära fru ut tillsammans. Det händer inte särskilt ofta så bara det var extra roligt. Vi tog oss ner till Olssons Brygga och Allsångskrysset med Björn Starrin och Johan Östling. Jag har ju sett dessa herrar förut i andra sammanhang och hade ganska höga förväntningar på kvällen. Jag måste nog säga att de faktiskt bara blir bättre och bättre för varje gång. Själva kryssandet (om du jämför med ett klassiskt musikquiz) var väl inte det de la mest fokus på. Nej de jobbade mycket mer på att få den samlade publiken att ha en trevlig kväll – något jag absolut tycker att de lyckades med. Höga betyg från mig till firma Östling & Starrin.

På lördagen blev det en tur till mina föräldrars sommarstuga för lite grillning. På vägen dit blev det ett stopp på Älgå Hembygdsgård och deras ”Hemygdsdag” med tema ull. Min kära fru, som också bloggar, ville inte missa detta tillfälle. Klart att det vankades musik även i Älgå då familjen Arnesson underhöll hembygdsgårdens publik. Vi lyssnade lite medan vi strosade runt på området.

Rasputin på Bakgårdsfestivalen 2015. Foto: David Fryxelius.
Rasputin på Bakgårdsfestivalen 2015. Foto: David Fryxelius.

Efter turen till stugan gick jag ner till Thingshusets Bakgårdsfestival på Storgatan. Alltså, konceptet är ju egentligen så enkelt att det är genialt. Receptet lyder; en bakgård, bra musik och trevliga människor. Krydda med en valfri dryck och resultatet blir fest. Rasputin som efter veckan i Koppom var laddade (kanske t.o.m. initialt överladdade) bjöd publiken på en kanonkonsert. Kvällen led mot sitt slut och Fred White avslutade årets Bakgårdsfestival med den äran. Jag var inte kvar hela tiden till stängning utan gick hemåt gött nöjd efter veckan som gått.

Ikväll är det musikgudstjänst i Glava kyrka för den som vill ha mer musik. ”Folkmusik i sommarkväll” med bland annat Sofia Bertilsson och Emma Lindeberg Berglund.

I nästa vecka är det minst 10 musikevenemang till i Arvika…

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.