Dags för stadsfest och musikfestival

Förberedelser inför Arvika stadsfest. Foto: David Fryxelius.
Förberedelser inför Arvika stadsfest. Foto: David Fryxelius.
Dotter för Musikhjälpen på Ritz i Arvika. Foto: David Fryxelius.
Dotter för Musikhjälpen på Ritz i Arvika. Foto: David Fryxelius.

Under en del perioder av sommaren räcker inte helgerna riktigt till och krockar uppstår. Denna helg är en sådan helg. Vi har dels femte upplagan av Arvika Stadsfest och dels Tuppetorpsfestivalen i Sigfridstorp. Visst, det kanske inte är helt och hållet samma publik. Men för den som vill konsumera så mycket som möjligt är det synd när krockarna uppstår. Well, well…

Årets upplaga av Tuppetorpsfestivalen bjuder på: Blues Supply, Vegard Iversen Band, John Henry, Anders Flanderz Ensamorkester, Barbro Nilsson Band, Brättne Blues Band, Caroline Eriksson Band, Göran Nilsson, Jimmy Nordin, The Hottentotten Stompers. Entré 100kr/dag.

Arvika stadsfest å sin sida har följande lineup: Dotter, Broken Door, T-Bear & The Dukes, Soul Salvation, LILL, Snakebite, Wild Rooster, Leif Stinnerbom med vänner, Duo Sentire och The Hebbe Sisters, Arvika stadsmusikkår, Iriskören, Arvika Dragspelsklubb. Gratis entré. Personligen hade jag gärna sett någon mer akt på fredagskvällen. Det är också lite märkligt att Arvika som nu har ett antal riktigt bra rock- och hårdrocksband inte bokar något av dem. Men det kommer fler år…

Soul Salvation på Wilmas Musik Pub. Foto: David Fryxelius.
Soul Salvation på Wilmas Musik Pub. Foto: David Fryxelius.

Det är ett tag sedan programmen presenterades så någon artist kan ha fått förhinder och någon annan kan ha kommit till. Men i stort sett är detta vad som bjuds i helgen. Ska man lyfta ut något särskilt från varje musikfest måste ju Tuppetorposfestivalens bokning av Detektivbyråns ”Anders Flanderz Ensamorkester” nämnas – jag spår en oerhört kul spelning. Kanske sommarens mest energifulla. Kolla in Anders på YouTube!. Att Arvika stadsfest å sin sida lyckats att boka både ”Broken Door” och ”Dotter” är skoj då dessa inte gör jättemånga spelningar på hemmaplan. För den som gillar popmusik är detta en mycket bra helg i Arvika!

Personligen ska jag i år prioritera Arvika stadsfest de tider som är möjliga att komma loss till (det krockar som sagt lite även för mig…). Jag skulle bland annat gärna se Soul Salvation igen – mycket trevlig musik med väldigt duktiga musiker!

Väder Arvika stadsfest 2015
Väder Arvika stadsfest 2015

Skulle ni ändå inte vara nöjda med ovanstående program så har jag hittat ytterligare fem spelningar att välja på. ”Punch” och ”Love Antell” på Olssons brygga, ”Exerion” på Wilmas, ”Anders Andersson” med flera på Björknäs och ”Emmah Tranemyr” med flera i Mikaelikyrkan. Titta i kalendern för detaljer, fler medverkande, dagar och tider.

Vädret för helgen ser helt ok ut. Det blir inte jättevarmt direkt men med riktigt goda solchanser. Det blir nog bra det här! Vi ses i vimlet!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.