//
du läser...
Musikhögskolan Ingesund

Ingesund breddas

Skärmdump - Rigmor Gustafsson LIVE från Ingesund.

Skärmdump – Rigmor Gustafsson LIVE från Ingesund.

Nu är det klart – Musikhögskolan Ingesund får klartecken att utfärda så kallad ”Konstnärlig högskoleexamen”. Det beslutade UKÄ (Universitetskanslerämbetet) igår. Ingesund får alltså tillstånd att utfärda examen på både kandidat- och magisternivå. Ingesund utbildar sedan tidigare de som vill arbeta som pedagoger inom musikområdet. Nu får man alltså även möjlighet att utbilda de som vill satsa på en karriär som musiker.

Musikhögskolan Ingesunds hemsida kan man bland annat läsa: ”De program med huvudområde musik som planeras är ett högskoleprogram på två år och ett treårigt kandidatprogram med start från hösten 2017. För examen på avancerad nivå anser Universitetskanslersämbetet att utbildningarna behöver utvecklas ytterligare, ett arbete som redan är påbörjat vid Musikhögskolan. Samtliga utbildningar blir till att börja med inom västerländsk konstmusikalisk tradition, men planer finns på en breddning mot såväl rytmisk och improviserad musik (jazz, pop och rock) som folkmusik. Även områden som komposition, dans, ensembleledning och musikproduktion kan bli aktuella i framtiden.”

Alldeles oavsett om det tar lång eller kort tid att etablera detta nya område inom musikhögskolans verksamhet tror jag att det här är riktigt bra för Arvika och för Arvikas musikliv. Med blamd annat nybyggd musikstudio och renoverad aula finns många viktiga förutsättningar redan på plats. Det ska bli riktigt spännande att följa denna nya inriktning!

/David

Annonser

About ArvikaMusik

Arvika är en stad och bygd full av musik...

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

SENASTE INLÄGGEN

juni 2015
M T O T F L S
« Maj   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 867 andra följare

Arvika Musik på Instagram

Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

Sök Arvikamusiker från Arvika på Soundcloud

Soundcloud

Soundcloud

Arvika Musik på YouTube

YouTube
%d bloggare gillar detta: