Ingesund breddas

on
Skärmdump - Rigmor Gustafsson LIVE från Ingesund.
Skärmdump – Rigmor Gustafsson LIVE från Ingesund.

Nu är det klart – Musikhögskolan Ingesund får klartecken att utfärda så kallad ”Konstnärlig högskoleexamen”. Det beslutade UKÄ (Universitetskanslerämbetet) igår. Ingesund får alltså tillstånd att utfärda examen på både kandidat- och magisternivå. Ingesund utbildar sedan tidigare de som vill arbeta som pedagoger inom musikområdet. Nu får man alltså även möjlighet att utbilda de som vill satsa på en karriär som musiker.

Musikhögskolan Ingesunds hemsida kan man bland annat läsa: ”De program med huvudområde musik som planeras är ett högskoleprogram på två år och ett treårigt kandidatprogram med start från hösten 2017. För examen på avancerad nivå anser Universitetskanslersämbetet att utbildningarna behöver utvecklas ytterligare, ett arbete som redan är påbörjat vid Musikhögskolan. Samtliga utbildningar blir till att börja med inom västerländsk konstmusikalisk tradition, men planer finns på en breddning mot såväl rytmisk och improviserad musik (jazz, pop och rock) som folkmusik. Även områden som komposition, dans, ensembleledning och musikproduktion kan bli aktuella i framtiden.”

Alldeles oavsett om det tar lång eller kort tid att etablera detta nya område inom musikhögskolans verksamhet tror jag att det här är riktigt bra för Arvika och för Arvikas musikliv. Med blamd annat nybyggd musikstudio och renoverad aula finns många viktiga förutsättningar redan på plats. Det ska bli riktigt spännande att följa denna nya inriktning!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.