Vilken härlig helg

Valkuvert. Foto: David Fryxelius.
Valkuvert. Foto: David Fryxelius.

Jag kan inte låta bli att känna mig upprymd efter denna helg. Igår var jag på torget och deltog i en fin manifestation mot rasism. Det var härligt att se vad många vi är som inte tolererar att smutsbruna krafter får breda ut sig och skrämma oss andra till tystnad. Vi blir bara starkare och bättre när vi jobbar tillsammans – ”Det är vi som bygger landet”. Och så idag har jag utnyttjat med min medborgerliga rätt att få via valsedeln sätta ner foten, tycka till, säga mitt. Visst påverkar vi varje dag i det vi säger och gör men valdagen har för mig alltid känts speciell. Högtidlig. I år har det känts än viktigare än någonsin att rösta för de goda krafterna i samhället så att de bruna inte långsamt stjälper det. Jag tänker på Kents sångtext ”Välkommen, välkommen hit, Vem du än är, var du än är”. Oavsett vad du tänker rösta på är det viktigt att du faktiskt går och röstar. Någon har sagt: ”Om du inte använder din röst kommer andra att använda din tystnad”. Jag tror att det ligger mycket i det.  Rösta på vad just DU vill. Rösta gärna på något parti som du tycker bidrar till något konstruktivt, medmänskligt och framåtsyftande. Idag går jag i det strålande höstvädret och nynnar ömsom på Kents låt ”Sverige” men framför allt på Môra-pers fantastiska låt ”De som byggde landet”. Ha en fantastik söndag och valdag. I morgon är det måndag och då fortsätter vi bygga landet. Tillsammans. /David

  Läs även: ”Valkompass för musiklivet i Arvika”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.