2 veckor kvar till Arvika Hamnfest 2013

Nu är det knappa två veckor kvar till Arvika Hamnfest 2013 (1-3 augusti). Årets fest är den nionde i ordningen i regi av Olssons Brygga i Arvika hamn.

Arvika Hamnfest 2013 affisch

En av de stora förändringarna man gjort på festivalområdet är att man flyttat entrén. Järnvägsövergången som är närmast Olssons brygga kommer enbart att användas för transporter. Publiken får bege sig till andra järnvägsövergången (eller tunneln under järnvägen) för att komma till den nya entrén. Säkerhetsmässigt blir det det kanske en bra lösning, men det blir lite längre att gå…

Årets upplaga bjuder på rock, pop, dans, elektroniskt och hiphop på fyra scener. Det riktigt riktigt stora dragplåstret är tyska ALPAVILLE – ni vet, 80-talsbandet med dunderhitarna ”Forever Young” och ”Big in Japan”.

Av de svenska akter som bokats kittlar det lite i tanken att hamnfesten lyckats få hit supersystrarna i FIRST AID KIT. Det kommer att bli så galet vackert i hamnen det!

Vidare bland de svenska akterna återfinns PETRA MARKLUND (tidigare September), STIFTELSEN (om nu inte fler spelningar ställs in vill säga), DJ-duon NAUSE, kultförklarade dansbandet SVEN INGVARS, hiphopens södermusiker PETTER, duon ANSIKTET (som även kan höras i fantastiska duon ”Lilla Sällskapet”), unga hiphopduon NORLIE & KKV.

Det kanske mest otippade är musik/humorgruppen DE VET DU. Deras ”Fucka ur” från 2012 och ”Kär i en kändis” från 2013 har spelats ganska flitigt på radio… den här spelningen kan gå hur som helst tror jag. 😉

Gain Eleven (Foto: Gain Elevens facebooksida)
Gain Eleven (Foto: Gain Elevens facebooksida)

Lokalt från Arvika har hamnfesten bokat skivaktuella MARYLAND, de alltid lika aktuella MÖRA PER och kometen GAIN ELEVEN (bl.a. finalist i Livekarusellen 2013).

Fortfarande kan vi räkna med att det kommer att dyka upp några akter (på scen två finns inte mindre än fem tomma speltider). Kanske kan det bli fler lokala akter? Annars är det ett ganska brett program som Arvikaborna kan njuta av dessa sommardagar.

Så, låt festen börja! Här nedan kan du redan nu lyssna in dig på artisterna (kräver att du har Spotify). Mycket nöje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.