Rocknytt LAJJV hade premiär i Arvika

Speedjunkies. Foto: David Fryxelius.
Speedjunkies

Igår hade Rocknytt LAJJV premiär i Arvika. En premiär som var efterlängtad av många musikälskare i allmänhet och rockälskare i synnerhet. Konceptet ”Rocknytt LAJJV” har körts tidigare på andra orter och flyttar nu även till Ritz i Arvika.

Som jag tidigare skrivit här på bloggen är en renodlad rockscen något Arvikas musikliv behöver. Ja, egentligen, det behövs EN scen för liveband…

På scen denna kväll stod Arvikas Speedjunkies med sin intensiva bluesinspirerade rockabilliemusik. Genren är inget som jag lyssnat mycket på men de behöver inte spela många ackord innan jag förstår varför den är så populär. Kul upplevelse!

Sherlock Brothers
Sherlock Brothers

Kvällens andra akt, västeråsbaserade Sherlock Brothers, var en trevlig bekantskap. Trots att de hade vikarie på ena gitarren svängde det lika bra som på deras skiva. Den intensiva grunge-rockiga musiken har tydliga influenser från många band; RATM, Guns ‘n Roses, Soundgarden, Red Hot Chilipeppers mfl. De gör en bra, om än lite kort, spelning som gav mersmak.

Tack till Rocknytt för detta enastående trevliga initiativ! Nästa gång, den 2 februari, står De Van på Ritz scen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.