SingOut fyllde Trefaldighetskyrkan

SingOuts julkonsert
SingOuts julkonsert

Så var det dags för gospelkören SingOuts årliga julkonsert. Tidigare års konserter har varit  ruskigt bra så förväntningarna var höga. I år hade jag även tänkt att dokumentera den på Bambuser. Men, att man aldrig lär sig… Ska man gå på konsert med SingOut så måste man komma i bättre tid om man vill ha en riktigt bra plats. 15 minuter innan konsertstart var Trefaldighetskyrkan välfylld och alla bra platser borta. Jag fick ta en lös stol och sitta i mittgången. Men, det fungerade ju det med.

Årets, cirka timmeslånga, konsert dirigerades med säker hand av Karin Andersson. Till sin hjälp fanns musikerna Joakim Adriansson (piano), Jörgen Tillström (gitarr), Fredrik Kaudern (kontrabas), Håkan Werling (sopransax) och Åse Lagnestål (tvärflöjt). Som vanligt lotsades konserten av Jan Nordenberg.

Det bjöds under konserten på en blandning av nyskriven musik varvat med klassiker. Körens egna solister fick under flera sånger visa vad duktiga de är. Emelie Axelsson tycker jag går från klarhet till klarhet som solist. Fantastiskt bra!

SingOut är en riktigt bra gospelkör och kommer till sin absoluta rätt när glädjen och det bubblande jublet i gospelmusiken strålar ut från kören. När kören inte kan sluta le eller stå still för att det är så medryckande. Idag var det dock färre gospelstycken och mer av annat, mer arrangemang som andades folkmusik och visa. Det var fint, men inte gospelmusik. Men, det blev på det hela taget en härlig stund i kyrkan som verkade passa både ung och gammal.

Klicka på bilden för att starta videon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.