Två stipendiater utsedda för 2023

Nu har Arvika konsertförening utsett två unga stipendiater för 2023. Årets mottagare blev Malin Eriksson, altfiol och Stella Axelsson, tvärflöjt. Grattis!

Malin är femton år och Stella är tolv år. Båda studerar på Musikskolan i Arvika. Stella spelar även fiol och läser musikteori – ett slags fördjupningskurs som musikskolan erbjuder för elever som vill satsa lite extra på sitt musicerande. Malin är för närvarande den enda som som spelar altfiol på musikskolan – hon bytte från fiol vid tolv års ålder och kommer att söka till musiktestet på Stage & Perform till hösten.

Stellas flöjtlärare Cecilie Clausen poängterar att det är kombinationen av intresse och flit som får elever att nå långt i musikalisk utveckling, förutom att förstås komma väl förberedd till lektionerna. Fiollärare Anna Andersson Vass, lärare till Malin, instämmer och säger att stipendiet är en sporre för att fortsätta öva och att den tid eleven lägger ner blir ännu mer meningsfull.

De båda stipendiaterna kommer till hösten att ge en konsert och då får man tillfälle att lyssna på de unga tu. Datum för konserten är i skrivande stund inte klart så det får jag anledning att återkomma till.

Det här är åttonde året i rad som konsertföreningen delar ut ett stipendium till unga lovande musiker i Arvika med huvudsaklig inriktning mot klassisk musik. 2023 är dock blott andra gången som stipendiet delas av två musiker.

Tidigare stipendiater:
2022, Joram Zieltjens, piano och trombon.
2021, Mirja Backlund, klarinett och Freja Apelkvist, cello.
2020, Lovisa Lundmark, fiol.
2019, Cecilia Werling, valthorn.
2018, Gabriel Nilsson, saxofon.
2017, Nora Heinerud, fiol.
2016, Simon Henriksson, trombon.

Läs mer om Arvika konsertförening och dess stipendiater på konsertföreningen webb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.