Åttionio – ny singel från Pärra Eriksson

Pärra Eriksson släppte sitt första soloalbum ”Sköna värld” under 2019. Releasen skedde ungefär vid Mârten vill jag minnas. Det var ett fint album som var tänkt att kompletteras med ett antal konserter. Det blev dock istället en pandemi som överskuggade det mesta och mycket i planeringen fick ändras. Albumet finns dock kvar och är fortsatt mycket bra. Jag lyssnar på den då och då och jag älskar verkligen häftet med sångtexterna och ackorden!

Nu är Pärra alltså på gång med sitt andra soloalbum. Plattan har fått namnet ”Hållplats Vintergatan” och är tänkt att landa i månadsskiftet februari/mars 2023. Vi får verkligen hoppas att pandemieländen håller sig undan denna gång. Tidigare i år kom singeln ”Vi håller oss på jorden”. En singel som är en trevlig låt att nynna med i. En singel som jag tolkat lite som att det är Pärras sätt att gör upp med insikten att det nog inte blir någon Amerikaresa för honom. Detta då han av främst (?) miljöskäl inte tänker använda sig av flyget.

Imorgon (11 november) släpps så nya singeln som heter ”Åttionio”. Här tar Pärra sin utgångspunkt i allt det som hände under just det händelserika året 1989. I hans eget liv och runt om i världen. Till exempel sin studentresa, världspolitiken, musikaliska referenser, Berlinmurens fall eller det faktum att han fann kärleken under en Orup-konsert i juli på Arvikaparken.

På singeln arbetar han åter med multi-musiker-producenten Freddy Holm i Halden. Musiken är här mer stillsam men fortsatt innehållsrik. De olika instrumenten (som jag förstått Freddy spelar majoriteten av) gör sina fina bidrag till helheten. Och även om musiken är bra så är det i god klassisk Pärra-stil orden och språket som står i centrum. Precis som det ska vara. Älskar’t! Handlingen drivs framåt i en strid ström av berättarglädje som Pärra är så bra på. Åttionio tycker jag har en melankolisk touch. Inte sorgsen utan en blandning av eftertänksamhet och nostalgi.

Albumet ”Hållplats Vintergatan” kommer jag att få återkomma till här på bloggen längre fram. Men redan imorgon finns alltså ”Åttionio” att lyssna på – gört!

/David

Pärra Eriksson, Maria Larsson och Freddy Holm på Stavnäs Visfestival 2022. Foto: David Fryxelius.
Pärra Eriksson, Maria Larsson och Freddy Holm på Stavnäs Visfestival 2022. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.