Egensinniga Klocka släpper höstens mest spännande musik

Helt oväntade meddelanden innehåller ofta de mest häftiga musikaliska upplevelser. Så är det med det, minst sagt, egensinniga bandet Klocka. Denna höst släpper man ny musik i tre omgångar. Första omgången kom 21 oktober och finns på Spotify att lyssna på. Det andra och tredje släppet kommer 4e respektive 18e november. Och det här är musik som jag tycker passar bra in i höstmörkret. Det liksom andas en vilja av att krypa upp i soffan, dra en filt över benen och sippa på en het tekopp. Samtidigt som texterna hela tiden driver handlingen framåt är ljudbilden innehållsrik och i vissa komplex. Det händer saker överallt i musiken trots att det melankoliska har överhanden. Här möts det lite ostämda pianot, gitarrer och ljudeffekter. Det är bitvis å mycket igång att jag stilla undrar om det är möjligt att framföra live. Men spännande är det!

I pressutskicket kan man bland annat läsa: ”Epilog inleder som förra skivan slutade, med visdoftande mollackord som bakgrund för den målande berättelsen som undrar vad det egentligen var att vara rädd för. I Sekundanten följer vi en oväntad duell i en värld täckt av dimma. En lugn pianobaserad vers passar oväntat bra med en refrängljudbild som kunde kommit från industrirockens glansdagar. Små små skepp (av melankoli) är nästan som en programförklaring som flyter fram på tretonsackord med krydda, och en poprefräng med tryck. Med avslutande Singularitet har bandet tagit sin konstnärliga frihet ett steg längre, men på nåt sätt hänger det ändå ihop, eller får man inte kombinera ett avigt riff med svart hål-poesi och hockeykör?”

De två kommande släppen blir intressanta att se hur de ska jacka i denna början. På fredag får vi första delen av svaret. Mer om Rikard, Mårten, Markus och Daniel i Klocka finner du på bandets Facebooksida.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.