Kvällskonsert med Nisse och Isabella

Jag skulle denna kväll egentligen ha gått ut på en långpromenad ikväll, kroppen behövde egentligen rörelsen. Men jag satte mig istället först i köket med datorn. Bara lite snabbt. Bara för att pyssla med några småsaker. Men sen skulle jag som sagt ut och gå. Jag ramlade av någon anledning in på Youtube och såg att Musikhögskolan åter sänt live med Nisse Landgren. Ah, typiskt att jag missade… Men det fina med Youtube är ju att mycket ligger kvar även om det inte längre är ”live”. Så jag återstartade sändningen och lutade mig tillbaka. Konserten gästas denna gång av Karlstadsbördiga jazzsångerskan Isabella Lundgren. En i mitt tycke mycket spännande sångerska med en mycket behaglig röst.

”Nisses hörna” är ett konsertkoncept som Musikhögskolan Ingesund lanserade under pandemin. Kanske ett led i att hålla igång konsertverksamheten men också för att promota skolan tillsammans med befintliga och tidigare studenter. Oavsett avsikterna så är det ett kul koncept. Lite mysigt. Nils ”Nisse” Landgren, som är tidigare student på musikhögskolan, leder konserten. Han samtalar och musicerar med en eller flera inbjudna gäster där det blir en skön mix av samtalsämnen. Produktionen i form av kameror, bildklipp, ljud, ljus med mera har utvecklats under resans gång. Från bra till att nu vara mycket proffsigt. Ett nöje att titta!

Kvällens konsert höll även den så hög kvalitet som jag tycker att de tidigare har hållit. Och det är ju naturligtvis viktigt att hålla en hög och jämn nivå då det är väldigt enkelt att tappa tittare när de är med digitalt. Mycket större risk än att någon skulle resa sig ur stolen i konsertlokalen. Med det här har de gjort bra. Tidigare ”hörnor” har gästats av bland andra musikerna Sofia Karlsson, Martin Hederos, Malena Ernman och Dotter. Personlig favorit är hörnan med Martin Hederos – stundtals helt fantastiskt vackert! Dessa sändningar ligger fortfarande uppe på Musikhögskolans Youtubekanal. Så gör som jag – in och titta!

Kroppen behövde ikväll förvisso rörelse men den fick istället en digital konsertupplevelse. Och när musik når kroppen uppstår ju också en slags rörelse som kan vara minst lika givande och behövlig. Så blev det ikväll. Tack för musiken Nisse Landgren och Isabella Lundgren – den värmde. Kvällspromenaden får anstå till en annan kväll. Trottoarerna ligger ju trots allt kvar…

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.