Hej på Mârten!

Tobias Östlund tillsammans med Musikskolans symfoniorkester framför en hyllning till Queen. Foto: David Fryxelius.
Tobias Östlund tillsammans med Musikskolans symfoniorkester framför en hyllning till Queen. Foto: David Fryxelius.

Det är höst och första helgen i oktober. Det är synonymt med Arvikas höstmarknad ”Mârten”. Fenomenet Mârten är för många en hemvändarhelg till släkt och/eller vänner. En kontakt med sin hembygd och sina rötter. För andra betyder det kanske mer att få åka karuseller och äta sockervadd tills ansiktsfärgen skiftat från kylslagna och rosiga kinder till illamåendets mintgröna färg. Många ser nog helgen som ett lite ansträngande kommersiellt crescendo.

Personligen är jag inte så ivrig till vare sig karuseller eller strumpförsäljare. Nej, möjligen kommer jag ge mig ut för att se om det finns något lokalproducerat att inhandla… Tack och lov erbjuder Mârtenshelgen annat kommers, karuseller och trängsel: musik! Det finns musik alla dagar! Och för den som törstar efter musik finns faktiskt en hel del ta del av. Här nedan kommer en sammanställning av det jag funnit. Vill man få en spis av musik som andas kontakt med sina rötter rekommenderar jag Pärra Erikssons releasespelning av nya skivan ”Sköna värld” – en skiva som för mig andas mycket hembygd. Hej på Mârten!

/David

Fredag 4 oktober

Tobias Östlund. Är osäker på starttiden, Barbord Kök & Bar. Tobias Östlund sjunger och spelar under kvällen från tidigast 17.00 (Obs! exakt tid ej kända).

Martensdisco. 20.00-01.00, Ritz. Årskurs 7 till 17 år. Disco mellan 20.00-01.00. Dans, tävlingar, kiosk mm. Alkohol och drogfritt. Arrangör är Arvika ungdomsgård i samarbete med Arvika pastorat.

Lördag 5 oktober

Affisch Releasespelning av Sköna värld
Affisch Releasespelning av Sköna värld med Pärra Eriksson 5 oktober 2019.

Musiklek. 10.30, Arvika Bibliotek. Musiklek för barn mellan 1-3 år. Äldre syskon är också välkomna.

Jazzcafé. 11.00, Ritz. Jazzmingel och fika. Albin Bryntesson och Sandra Wettergren underhåller från kl 11. Café med kakor från Lenas Bakeria. Fri entré.

Martenskonsert. 12.00, Arvika Konsthall. Amos Strömberg & Jonathan Bergh från Ingesunds Folkhögskola. De går linjen Singer-Songwriter/Visa och kommer att framföra både covers och egenskrivet material, ackompanjerade av sina gitarrer. Fritt inträde.

Rödgrön röra. Spelar från 12.00… Elins Bakgård. Rödgrön röra spelar för livet.

Examenskonsert. 18.00, Musikhögskolan Ingesund. Examenskonsert med Miriam Löfberg, sång. Fri entré.

Pär-Eric ”Pärra” Eriksson. 19.00, Sveabiografen. Fredagen 4/10 släpptes Pär-Erics soloalbum ”Sköna värld” (se spellistan längst ner). Releasespelningen sker i Svea-biografen på mârtenslördagen 5/10. Konsertstart är kl 19.00. Info om förhandsbokning av biljetter finner du här.

Gnosjö gospel. 19.00, Equmeniakyrkan Arvika. Gnosjö gospel under ledning av Joakim Adriansson.

Söndag 6 oktober

Disney och musikalkonsert. 18.00, Trefaldighetskyrkan. Disney- och musikalkonsert med SingOut under ledning av Karin Andersson.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.