Bloggen fyller sju

Artikelförfattare och fotograf. Foto: Kent Karlin.
Artikelförfattare och fotograf. Foto: Kent Karlin.

”Tiden går fort när man har roligt”… lite sliten klyscha kanske – men jag tycker verkligen att det är roligt att dokumentera. Det ligger något vilsamt, snudd på terapeutiskt, i att googla runt och pyssla. I att läsa artiklar, titta på Facebooksidor och så klart lyssna på musik. För ni ska inte tro att jag bara sitter och producerar egen text och fotograferar konserter – det skulle jag önska att jag gjorde mycket oftare. Men det finns det inte tid till. I alla fall inte just nu.

Nej, det handlar oftast om att i någon av livspusslets luckor finna lite tid att fylla på bloggen med lite nytt material. Eller så är kanske inte ”fylla på” rätt ord utan snarare skulle jag använda ”komplettera” istället. Så omfattande är faktiskt musiklivet i Arvika – jag har inte inte hela bilden utan får komplettera allt eftersom jag dyker på information i någon form. Ett slags stort musikaliskt pussel om man så vill. Så oftast gör jag bara någon notering någonstans, ibland kopierar jag någon länk, besvarar något mail och väldigt väldigt ofta förstummas jag över hur mycket som gjorts och som hela tiden görs. Som görs runt om i hela Arvika kommun.

Så alla musiker, alla arrangörer, alla tekniker och sist men inte minst all publik. De första sju åren har varit ett nöje att dokumentera. Tillsammans med er kör jag gärna på ett tag till. Ni är välkomna att följa med på resan så länger ni känner för det.

/David

Dagens tips!
”Sommarkväll i Stadsparken” med Johan Birgersson som lotsar er genom kvällen. Bland annat blir det ”Musiklek” och ”Andra Chansen”. Kvällen börjar med musiklek och barnens allsång med gästerna Kerstin Andeby & Peter Wanngren. Duon har bland annat fått en grammis och guldskiva för albumet ”Majas Alfabetssånger”. Husband är ”Andra Chansen” från Musikhögskolan Ingesund som gjorde succé i samband med årets Polarpris. Medverkar gör även Fanny Werling på trumpet, Mhreteab från Eritrea som spelar på sitt speciella instrument – Khar. Det bjuds på dragspelstoner med Jonas Sjöberg, förra årets Andréw Walter-stipendiat och dessutom rockabilly med Arvikabandet Milstone. En varierad och fartfylld sommarkväll väntar i stadsparken – torsdag kl.19.00, fri entré.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.