Nationaldagsfirandet i Arvika

Nationaldagsfirandet i Arvika kommun sker på flera platser. Dels i centrala Arvika men också på flera andra platser. Här kommer en ”klippt och klistrad” sammanställning av det jag funnit för 2018. Mycket nöje!

Nationaldagsfirande på Sågudden 2013. Foto: David Fryxelius.
Nationaldagsfirande på Sågudden 2013. Foto: David Fryxelius.

Firande på torget i Arvika, kl.12.00-13.15
Dans, musik och gymnastik med Jössehäringarnas folkdansare, Musikskolans blåsorkester och Arvika gymnastikförening. Kl.13.20 sker avmarsch med Arvika Stadsmusikkår till Sågudden. Alla barn får flaggor. Välkommen att delta med din förenings fana! Arrangör: Västra Värmlands Fornminnesförening.

Familjefest på Sågudden, kl 13.30-15.00
Sång och musik för alla åldrar, ta gärna med picknick. Medverkar gör Musikskolan med kör, stråkar och accordeon! Kl 14.00 Mångkulturell underhållning med Syriska kulturföreningen Medborgarceremoni. Cirka kl 14.30 Kommunfullmäktiges ordförande Lars-Ove Jansson hälsar nya medborgare välkomna. Kafé Nystuga är öppen kl 10-21. Korpens Tipspromenad Kl. 12.00-16.00 Tipspromenad för vuxna och barn. Deltagaravgift 40:- Start och mål på Sågudden. Arrangör: Korpen Arvika-Eda.

Högtid i Trefaldighetskyrkan, Kl 19.00-20.00
Musikkåren spelar Under Blågul fana av Viktor Widqusit, fanborgen tågar in. Manskören Iris sjunger En sommarafton av Adolf Fredrik Lindblad och Sverige av Wilhelm Stenhammar. Högtidstal: Lisa Levin. Manskören Iris sjunger ”Sveriges flagga” av Hugo Alfvén. Musikkåren spelar Värmlandsvisan och vi sjunger med (2 verser). Musikkåren spelar First Swedish Rhapsody av Erik Leidzèn. Alla sjunger Den blomstertid (tre verser). Kim Sanfridsson håller korum. Alla sjunger nationalsången. Musikkåren spelar Vita springaren av Erik Berndalen, fanborgen tågar ut.

Samling på torget kl.18.00. Stadsmusikkåren spelar och fanborgen ställer upp. Kl 18.30 Kortegen avgår mot Trefaldighetskyrkan.

Firande i Edane, Kl 11-15
Firande av Edanebygdens dag på torget i Edane. Musik, foto- och tipspromenad med mera. Korande av årets företagare
och årets eldsjälar. Kl 12.30 Start Miniloppet, för barn upp till 10 år. Arrangör: Edanebygdens företagarförening.

Firande i Älgå, Kl 15
Samling vid Älgå kyrka. Gemensamt tågar vi till hembygdsgården, där Valter Fryxelius håller nationaldagstalet. Hans Wikstrand m fl musicerar. Vi sjunger Sveriges nationalsång och Ack Värmeland tillsammans med Älgå kyrkokör, som också sjunger egna arrangemang. Blomlotteri, servering av våfflor och klengås. Arrangöt: Älgå hembygdsförening.

Firande i Ottebol, Kl 11-14
Trädgårdsföreningens årliga växtmarknad vid vackert belägna Ny kyrka. Växtförsäljning, café och lotteri. Arrangör: Jössebygdens Trädgårdsförening.

Firande i Mangskog, Kl 15
Nationaldagsfirande med spelmansstämma vid Mangskogs Hembygdsgård. Högtidlighållande av nationaldagen. Spelmansstämma med folkmusik på scenen, i storstugan, i busken och till dans på logen. Servering. Arrangör: Mangskogs hembygdsförening.

Firande i Gunnarskog, Kl 11
Förmiddagskaffe i Bystugan, Gårdsås. Sång av Sångfåglarna. Vi bjuder på kaffe/saft och jordgubbstårta. Arrangör. Gårdsås Bystugeförening

Firande i Stömne, Kl 17
Vi tänder grillen kl 17, har kubbspel för barn och vuxna och bjuder på kaffe och saft. Medtag egen grillmat och dryck. Arrangör. Stömne Fritids- och bygdegårdsförening.

Arvika Fordonsmuseum, Kl 11-16
Premiär på sommarutställningen ”Värmlandsbilar från förr”. Gamla fina värmlandsbilar fram till 1931 års modell! Svenska Corvetteklubben kommer på besök och visar sina bilar. Ola By Bilbärgning och Anders Klahr kommer och visar upp sin veteranbärgningsbil. För barnen finns mindre elektriska bärgningsbilar att åka på. Servering med grillade hamburgare, kaffe och bröd hela dagen. Arrangör: Arvika Fordonsmuseum.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.