Sök konsertföreningens stipendium!

Simon Henriksson, Arvika konsertförenings stipendiat 2016. Foto: David Fryxelius.
Simon Henriksson, Arvika konsertförenings stipendiat 2016. Foto: David Fryxelius.

Om en vecka framträder Nora Heinerud på Arvika Konsthall. Nora är Arvika konsertförenings stipendiat för 2017. Till vardags går Nora andra året på Estetiska skolans gymnasieprogram Stage and Perform och har violinspel som ett av sina ämnen. Nora spelar gärna klassisk musik, men också folkmusik, bland annat i spelmanslag.

Arvika Konsertförening har också utlyst 2018 års stipendium. Stipendiet som ges till barn och/eller ungdom med huvudsaklig inriktning mot klassisk musik. Stipendiesumman är på på 3000 kronor. För att erhålla stipendiet måste minst ett av nedanstående kriterier uppfyllas. Stipendiet kan sökas av Dig som:

  • är skriven i Arvika Kommun.
  • studerar vid någon av skolorna inom Arvika Kommun.
  • spelar/sjunger på Musikskolan i Arvika.

Man kan alltså söka stipendiet själv men en stipendiat kan även föreslås av en lärare. I sin ansökan ska man ge en beskrivning av Ditt musicerande och berätta för vilket ändamål stipendiet söks. Stipendiet delas ut till enskild eller grupp/ensemble. Stipendiet kommer att delas ut i samband med att stipendiaten/stipendiaterna ger eller deltar i en konsert under hösten 2018.

Ansökan lämnas till:
Arvika Konsertförening
Solbergsgränd 1
671 31 ARVIKA

eller mailas till arvikakonsertforening@gmail.com. Ansökan skall vara inne senast 15 januari 2018.

Tidigare stipendiater:

  • 2017 – Nora Heinerud
  • 2016 – Simon Henriksson

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.