Arvika Jazz & Blues Club släpper höstprogrammet

Arvika Jazz & Blues Club. Foto: Arvika Jazz & Blues Club.
Arvika Jazz & Blues Club. Foto: Arvika Jazz & Blues Club.

Ikväll kom nyheter om att Arvika Jazz & Blues Club släpper 2017 års höstprogram. Det gör man och presenterar fem spännande konserter på Musikhögskolan Ingesund. Naturlitvis klipper jag in detta finfina program här på bloggen.

Själv ser jag flera kvällar som lockar. Sedan tidigare har jag nämnt det exklusiva genrepet den 18 oktober, men faktum är att varje programpunkt har sin tjusning. Eller vad säger du om till exempel musik på femsträngad fiol? Kanske hittar även du något som lockar? Mycket nöje!

/David


Monoswezi
Torsdag 14 september klockan 19.00 i Stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund.

Musiker: Hallvard Godal – saxofon, klarinett, harmonium (Norge), Hope Masike – sång, mbira, percussion (Zimbabwe), Calu Tsemane – sång, percussion (Moçambique), Kim Johannesen – banjo (Norge), Putte Johander – bas (Sverige), Sidiki Camara – percussion och Ngoni (Mali), Erik Nylander – trummor och percussion (Sverige).

Monoswezi är ett kollektiv med musiker ursprungligen från Moçambique, Norge, Sverige och Zimbabwe med basen i Norge. Med en gemensam passion för afrikansk musiktradition i allmänhet, och musik från Zimbabwe och Moçambique i synnerhet, söker Monoswezi ett musikaliskt uttryck där respekten för traditionen blandas med olika referenser från modern västerländsk musik. Monoswezi har de senaste åren turnerat över hela världen och deltagit ett antal internationella festivaler. De når ut till en stadigt större publik internationellt.
Hallvard Godal undervisar även på Musikhögskolan Ingesund.

Entré 120 kr | Medl. i AJ&B 100 kr. Ungdom t.o.m. 19 år samt studenter (leg) – fri entré

Samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund


Ahlberg, Ek & Roswall
Torsdag 5 oktober klockan 19.00 i Stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund

Musiker: Emma Ahlberg – femsträngad fiol, Daniel Ek – harpgitarr, Niklas Roswall – moraharpa, nyckelharpa.

Ahlberg, Ek & Roswall har med sitt bländande samspel, fantasifulla arrangemang och omsorgsfullt utvalda repertoar etablerat sig som en av de mest spännande och populära akterna på dagens folkmusikscen. Trion har rönt stora framgångar runt om i världen de senaste åren och gjort succé på flera av de största folkmusikfestivalerna. Deras musik kännetecknas av både pop- och barock- influenser, en stor klanglig bredd och ett alldeles oemotståndligt sväng.

Entré 120 kr | Medl. i AJ&B 100 kr. Ungdom t.o.m. 19 år samt studenter (leg) – fri entre

Samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund


Hederos, Willemark & Berglund
Onsdag 18 oktober klockan 19.00 i Stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund.

Exklusivt genrep! Både en unik konstellation och ett unikt tillfälle att möta tre högklassiga musiker som inom sin profession och genre hör till de främsta i landet.

Martin Hederos kommer tillsammans med Lena Willemark och Mats Berglund ge en konsert i samband med Oktober-stämman i Uppsala Konsert & Kongress. Vad passar bättre än att sammanfoga dessa tre musiker på Ingesund innan själva premiären och via detta genrep, exklusivt få ta del av en hissnande musikalisk resa. Det lär bli Värmland och Älvdalen i fokus men kanske även någon oväntad jazzballad och kanske något helt nyskrivet!

Entré 120 kr | Medl. i AFK och AJ&B 100 kr. Ungdom t.o.m. 19 år samt studenter (leg) – fri entré.

Konserten arrangeras i samarbete med Arvika konsertförening och Musikhögskolan Ingesund, samt i samverkan Uppsala Konsert & Kongress.


Jonas Kullhammar & studenter 
Torsdag 9 november klockan 19.00 i Lilla konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund

Musiker: Jonas Kullhammar – saxofon, Lisa Backman – sång, Marcus Ekroth – gitarr, Martin Andreasson – gitarr, Wiktor Matslova – piano, Eli Hellsten – bas, Nils Kjellberg – trummor

Saxofonisten Jonas Kullhammar kommer denna afton ge konsert tillsammans en kvartett Ingesundsstudenter som studerar på Ri-inriktningen (rytmisk- improviserad musik). Ett speciellt samarbete under två intensiva dagar som mynnar ut i konsert. Jonas Kullhammar kom in som en frisk fläkt i det svenska jazzlivet. Med influenser från Rollins och Coltrane har han skapat sin egen profil som kan sammanfattas i glädje, energi och enormt sväng. Sedan 1994 har Kullhammar medverkat på över 150 skivinspelningar och har fått många utmärkelser och priser, bland annat grammisnomineringar, jazzkatter och Django dór. Sedan 2000 driver Kullhammar vidare skivbolaget Moserobie. När Sonny Rollins tog emot Polarpriset 2007 fick Kullhammar spela tillsammans med sin kvartett på ceremonin i Konserthuset. Dessutom är han en av grundarna av musikskolan Musikania i Nacka i Stockholms län.

Entré 120 kr | Medl. i AJ&B 100 kr. Ungdom t.o.m. 19 år samt studenter (leg) – fri entré.

Samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund


Sofia Pettersson Trio
Torsdag 30 november klockan 19.00 i Stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund.

Musiker: Sofia Pettersson – sång, Maria Kvist – piano, Robert Erlandsson – kontrabas.

Sofia Pettersson – En av Sveriges mest framstående sångerskor inom jazzgenren har de senaste 20 åren flitigt spelat i kyrkor och på jazzklubbar i vårt avlånga land. Hon har släppt sex skivor i eget namn samt erhållit stipendium från diverse viktiga organisationer för sitt arbete, bl.a. Stim och SKAP. Hennes medmusiker är sedan många år väletablerade frilansmusiker i Stockholms jazzmylla och har lång erfarenhet av samarbeten med olika artister, egna projekt, skivinspelningar och turnéer i Sverige och utomlands. Med stor närvaro och finstämt samspel framför denna trio en repertoar bestående av Jazzstandards, visor och eget material med såväl svensk som engelsk sångtext.

Entré 120 kr | Medl. i AJ&B 100 kr. Ungdom t.o.m. 19 år samt studenter (leg) – fri entré.

Samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.