Operacafé på Konsthallen

Operacafé på Arvika Konsthall. Foto: Arvika Konsertförening.
Operacafé på Arvika Konsthall. Foto: Arvika Konsertförening.

På lördag blir det något så ovanligt som ett ”Operacafé” i Arvika. På Konsthallen får du uppleva ”några av musikal-, operett- och operalitteraturens mest kända och kära sånger, arior, duetter och ensembler” som det står i pressmeddelandet. och tanken är att besökarna ska vara med och bestämma programmet utifrån ”en mycket innehållsrik ”femrättersmeny”!”

Arvika Konsertförening har denna gång låtit professionella sångare, med anknytning till Arvika, medverka som ”servitörer”. Den Stockholm-baserade mezzosopranen Eva Sahlin från Arvika har jobbat på Kungliga Operan i många år – nu blir det anledning att höra henne hemmavid. Barytonen Fredrik Helgesson, som är engagerad på Göteborgsoperan, är det alltid en glädje att få höra i Arvika. Dessutom har vi fått med oss Söljes egen näktergal; Angela Petré. Samt från Dresden i Tyskland kommer en internationell tenor att avlägga visit!

Sångarna blir ackompanjerade av Ingesundspianisterna Ernst Erlanson och Per Olsson. Konsertföreningens ordförande Nils Petter Tveten är ”hovmästare” under kvällen.

Alltså: Arvika Konsthall lördag 26 augusti kl 16. Caféet öppet från kl 15.15. Entrén är 150 kronor för medlemmar av Arvika Konsertförening, 100 kronor för ungdom, studenter fri entré. Arrangör är Arvika Konsertförening i samverkan med Arvika Konsthall.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.