Tick Tick Tick släpper Snöblinds debutalbum

Snöblinds debutalbum ges ut av Tack Tack Tack. Foto: Snöblind.
Snöblinds debutalbum ges ut av Tack Tack Tack. Foto: Snöblind.

Arvikabaserade skivbolaget Tick Tick Tick Records presenterade igår popbandets Snöblinds debutalbum ”Jag är marken, du är skalvet”. Snöblind är från början från Härnösand, en liten stad, precis som Arvika, omgiven av stora skogar. Bandmedlemmarna (Jim, Matti, Jonas och Kalle) är utsprida över Sverige: Västervik, Uppsala, Karlstad och Arvika. I just Arvika finns också bandets basist Kalle Widén.

Med Snöblinds debutsingel ”Kan Själv” från 2011 tog bandet tidigare steget bort från de lokala scenerna och började skapa sig ett rykte runt om i landet. I och med ”Kan Själv” roterade Snöblind på bland annat P3 och turnérade sedan som förband åt The Sounds.

Nu vill Snöblind ut över hela Sverige med sitt debutalbum, ”ett album med en perfekt blandning av rå energi och ett drömlikt lugn” som man uttrycker det i presstexten. Och med sånger som ”Pangea” – en hjärtskärande och tung ballad om längtan, ”Din Sämre Hälft” – ett brutalt erkännande av sina egna brister tonsatta till högt tempo och lekfull rytmik, och ”Vargen”, en ångvält av gitarrer där mörker och beslutsamhet lever i symbios, är det bara att hålla med.

Nya skivan finns alltså tillgänglig från och med igår på alla streamingtjänster (Spotify, Tidal, Apple music, Amazon music). In och lyssna!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.