Tuppetorpsfestivalen tioårsjubilerar

Bild från Tuppetorpsfestivalen. Foto: Tuppetorpsfestivalen.
Bild från Tuppetorpsfestivalen. Foto: Tuppetorpsfestivalen.

I Glaskogen ligger Sigfridstorp. Och sedan tio år tillbaka finns även en återkommande musikfestival i Sigfridstorp: Tuppetorpsfestivalen. Upplägget är egentligen helt genialiskt. En gårdsplan, en scen, massor av musik och samvaro mellan arrangörer, publik och artister. Och i år jubilerar man alltså. Med start idag.

Jag har fått en bestämd känsla av att det är lika mycket arrangörerna som bokar som det är artister som anmäler intresse att få medverka. Ett slags samarbete om man så vill. Lika mycket verkar lineupen ändras och kompletteras som det råkar bli. Att få tag i en definitiv lineup av årets artister tror jag inte riktigt är möjligt. Men de artister som jag har nosat upp är följande:

Anna Lisa Träsks & det Himmelska Ljusets Profeter (Sverige), bluesbandet ”Blues Supply” (Norge), rockbandet Cairo Quikstep (Norge), vismusikern från Arvika Göran Nilsson (Sverige), hammond-swing-musikerna Kjeld Lauritsen feat. Tine Bruhn (Danmark), countrytrubaduren Staffan Magnusson (Sverige). Men fler artister är säkert att vänta innan festivalen är över.

Inträdet har tidigare år legat runt hundringen per person och dag. Du kan ta med det du vill grilla, badkläder om du vill bada i sjön och ett tält om du vill sova över. Vill du delta i festivalen så gör du klokt i att följa festivalens Facebooksida för de senaste uppdateringarna. Och du, samåk gärna!

/David

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.