Över ån efter vatten…

Gospelkören SingOut. Foto: Kersti Lundin/Svenskakyrkan i Arvika.
Gospelkören SingOut

Här på bloggen har det varit stiltje ett tag. På jobbet har det varit mycket att göra och det har på sätt och vis varit lite skönt att januari inte bjudit på så våldsamt mycket att skriva om i musikväg. Faktum är att det till och med ser lite glest ut i arrangemangskalendern i inledningen av detta år.

Ibland är det kopiöst svårt att komma igång med research och skrivande. Jag gör det också ibland svårare än det behöver vara – går så att säga över ån efter vatten… Så jag tog mig en titt på jobbet och inser (lite skamset) att det ju finns massor av musikarrangemang att skriva om.

Till exempel har Åke Skommar, organist i Trefaldighetskyrkan, presenterat vårens program. Redan den 26 januari var det konsert med Lina Andersson, sång, Teresia Alm, oboe, Åke Skommar då de framförde verka av bland andra J S Bach och A Marcello. Vidare blir det konsert den 23 mars med Annika Marberg, sång och Åke Skommar, orgel då de framför musik av J S Bach, G F Händel och Gustaf Nordqvist. 29 mars blir det gospelkonsert med gospelkören SingOut.

Trefaldighetskören sjunger vid kyrkans 100-årsjubileum. Foto: Anna-Karin Fryxelius
Trefaldighetskören sjunger vid kyrkans 100-årsjubileum. Foto: Anna-Karin Fryxelius

Söndagen den 6 april blir det pampigt värre då Bach: Matteuspassionen” sätts upp. Bland annat medverkar Trefaldighetskyrkans oratoriekör, Geijerskolans kammarkör, kör från Solbergagymnasiet, Karlstad barock, Ingegerd Hultén, Anna Zander, Olof Lilja, Ove Pettersson och Åke Skommar.

Våren fortsätter med musik på långfredagen 18 april med vokalensemble och sångsolister. Körkonsert 10 maj med Tölö Vocalis, Mikael Fridén, körledare. 17 maj konsert med Gospelkören SingOut, Karin Andersson, körledare. 31 maj körkonsert med kör från Maria Magdalena församling, Stockholm, Mats Nilsson, körledare.

I tillägg till detta gedigna vårprogram blir det dessutom musik varje torsdag kl 12.15 då man kan ta del av ”Lunchmusik”. Våren bjuder bland annat på ”Sångensemble från gymnasie- programmet Stage & Perform, Estestiska skolan”, ”Allt jag vill” – J. P. B. Band (pop/visa)”, ”Folksång i lunchtid” – Ann-Sofi Nilsson med studenter”, ”Smakprov från examenskonserten – klassiskt till egenskrivet”. Helena Bäckman & Linda Payerl, violin, viola, flöjt, piano och sång.”, ”Röster från ovan” – Sångstudenter på musiklärarprogrammet.”, ”Julia Dahlkvists pianoklass”, ”Folkton på fiol” – Maria Andersson”, ”Åke Skommar, orgel spelar musik inför Långfredagen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.