Midsommar i Arvika 2017

Midsommarfirande
Midsommarfirande på Sågudden. Foto: David Fryxelius.

Alldeles oavsett vad väderutsikterna säger så kommer det att firas midsommar runt om i Arvika. Det kommer att ätas jordgubbar, dansas runt midsommarstången, lyssnas på musik och dansas på logar. Var så säkra. Så det så.

Jag har ingen komplett bild av årets firande men jag kände mig tvungen att sno ihop en då jag ser att flera av er som läser boggen söker efter program. Så, här nedan kommer en sammanställning av det jag lyckats saxa från lite olika hemsidor (men jag ser att en del hemsidor är dåligt uppdaterade så en kontroll av nedanstående info kan vara på sin plats om du tänkt åka en längre bit). Har jag missat något? Alldeles säkert.

Trevlig midsommar allihop!

/David

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MIDSOMMARAFTON:

Björknäs
Traditionellt midsommarfirande för hela familjen med lekar, tävlingar, dans kring midsommarstången, konsert och servering. Program: klockan 15.00 Dans runt midsommarstången och familjeprogram. Klockan 18:00 Midsommarkonsert med Anna och Julia Danielsson, Helena Johannesson och Thorbjörn Svahn.

Glava Hembygdsgård
Stången reses klockan 15:00 på midsommarafton. Spelmansmusik, fiskdamm, tombolalotteri. Kaffe med hembakt.

Gunnarskogs Hembygdsgård
Traditionellt midsommarfirande på hembygdsgården i Gunnarskog. Firande med dans och lekar börjar kl 17.00. Marsch upp till kyrkan klockan 22.30 med Musik i midsommarnatt. Dans på logen.

Mangskogs Hembygdsgård
Från 17:00 kan man dansa runt midsommarstången på hembygdsgården Neragata i Mangskog. Sång med dans runt midsommarstången, allsång, dans på logen, tipspromenad, lotterier, servering. Dans på logen klockan 21.00.

Sandvikengården
Firande från klockan 15:00 då stången klädes och reses. Servering, dans och aktiviteter. Midsommarhögtid i kapellet klockan 19:30. Klockan 21:00 Grillning och dans. Midsommarnattsmässa klockan 23:00.

Stavnäs Hembygdsgård
Hans Karlsson leder dans och lekar runt midsommarstången från klockan 14:00. Musikanter från Stavnäs visklubb underhåller, servering, lotter, ponnyridning. Entré 20 kronor.

Sågudden
Traditionellt midsommarfirande med sång och musik. Festligheterna börjar klockan 14.00 med aktiviteter för hela familjen och klockan 15.00 reses midsommarstången. Spelmansmusik, danslekar, folkdans. Se gärna Såguddens hemsida för mer information. Entré 20 kronor.

Älgå Hembygdsgård
Traditionellt midsommarfirande med sång, dans, lekar och tävlingar med start klockan 16:00.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MIDSOMMARDAGEN:

CD: Snakebite - Rock it through the blues.
CD: Snakebite – Rock it through the blues.

Hillringsbergs Folkets park
Området öppnar 21:00. På scenen spelar ”JLT” och ”Red Barn Rumblers”. Servering mat och dryck. Entré 250 kronor.

Gunnevi
Mellan klockan 21:00-02:00 blir det nonstopdans med Fernandoz, Pia Pihlgrens, Snakebite, Thomas Johansson. Entré 250 kronor (200 kronor innan klockan 22:00).

Kyrkorna
På midsommardagen firas ett stort antal friluftsgudstjänster i de olika församlingarna runt om i Arvika. Det är många musiker som medverkar på dessa. Se hemsidan www.svenskakyrkan.se/arvika för alla tider och medverkande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.