John O’Conor till Ingesund

John O'Conor. Foto: Arvika konsertförening.
John O’Conor. Foto: Arvika konsertförening.

Nästa torsdag, den 18 maj, har du möjlighet att höra pianospel i världsklass. Då gästar professorn tillika konsertpianisten  John O’Conor Musikhögskolan Ingesund. På Ingesund ska han spela ett program med musik av Haydn, Schubert, Field samt den kända Sonata Pathetique av Beethoven. ”Kom och hör musikhistoriska vingslag i mästerlig gestalt!” skriver Arvika konsertförening.

John O’Conor är från Irland och är en av den klassiska pianovärldens största auktoriteter och innehar professurer i Europa, Nordamerika och Japan. En legend. O’Conor har i över fyrtio års tid har han turnerat runt i världen som internationell pianosolist. Han har även varit rektor för Dublin Acamemy of Music och artistisk ledare för Dublin International Piano Competition. O’Conor har studerat för den legendariske Wilhelm Kempff och erhållit förstapris i Beethoventävlingen i Wien 1973.

Han räknas som en av världens främsta uttolkare av wienklassisk pianorepertoar, speciellt Beethoven där hans inspelningar av pianosonaterna är kända världen över. Det har skrivits om honom tex. “This artist has the kind of flawless touch that makes an audience gasp“ (Washington Post) och “Impeccable technique and musicality … it would be hard to imagine better performances” (Sunday Times).

Alltså: Torsdag 18 maj klockan 19.00 i Stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.