Snyggt Ingesund!

Skärmdump - LIVE från Ingesund.
Skärmdump – LIVE från Ingesund.

Idag var en sådan där dag då många saker skulle kombineras och det fanns egentligen ingen praktiskt möjlighet att fysiskt vara på alla ställena. Ja, ni vet hur det kan vara – för mycket helt enkelt.

Idag skulle jag uppvakta min far som fyller år men också se mina barn dansa i Dansstudions årliga vårshow. Och sedan ville jag hemskt gärna till Musikhögskolan Ingesund för att lyssna till jazzsångerskan (tillika nyutnämnda adjungerade professorn) Rigmor Gustafsson tillsammans med Ingesunds stråkorkester (under ledning av Magnus Ericsson) och Ingesounders big band (under ledning av Daniel Nolgård) – trots att jag saknade biljett till den utsålda konserten. Och sedan skulle man ju kanske ta och träna lite också. Och så borde jag ta det lugnt – det är ju trots allt helg. Och sedan så borde jag… pust!

Men alltihop löste sig till det allra bästa. Jag såg barnens fina vårshow (btw – vilken otroligt omfattande verksamhet som bedrivs hos Dansstudion!!), jag uppvaktade min far, jag skippade träningen och avnjöt Rigmors härliga konsert hemifrån. Hemifrån frågar vän av ordning? Japp – via webben!

Skärmdump - Rigmor Gustafsson LIVE från Ingesund.
Skärmdump – Rigmor Gustafsson LIVE från Ingesund.

Musikhögskolan Ingesund har numera, tack vare den nybyggda finfina musikstudion möjlighet att göra livesändningar från skolans aula. Från enklare stereoupptagningar till kvällens multikanalsinspelning. Studioteknikern i mig myste! Tobba, Pärra och Håke (samt kanske ytterligare någon/några tekniker) såg till att en mycket tjusig produktion kom direkt hem till mig.

Rigmor Gustafsson då – var hon bra då? Ja, Rigmor och alla medverkande gjorde fantastiskt bra ifrån sig. Som alltid skulle jag vilja tillägga. Rigmor har ett nästan magiskt avslappnat sätt att sjunga på. Det märks att de musiker hon spelar med trivs. Ja, de verkar faktiskt stortrivas! De bjöd på två set med paus. Avslutningsvis bjöds det naturligtvis på extranummer. Till tonerna av ”For once in my life” satt jag och myste här hemma över detta nya sätt att avnjuta konserter lokalt i Arvika. Hela sändningen varade i ganska precis två timmar.

Visst är musik nästan alltid bäst live – men när man som idag inte får ihop dagen på annat sätt. Ja, då passade detta som handen i handsken! Jag hoppas verkligen att detta inte var once in my life – det här var snyggt Ingesund! Mycket snyggt!

/David

Vill du också se konserten? Se den här nedan eller se den på YouTube!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.