Intensiv musikvecka i Arvika

Jag tycker förvisso att ganska många veckor är intensiva musikveckor i Arvika. Det är kul att det händer så mycket! Här kommer en kort sammanfattning av vad denna vecka har haft och kommer att bjuda på:

I denna vecka släpptes nyheten om att ”Glafsfjordens Musikfestival” startas i januari 2015. Festivalen kommer att ha tyngdpunkt på klassisk musik, kammarmusik och konstmusik. Både nationella och internationella artister dyker upp i Arvika 15-18 januari. Redan nu är bland andra pianisten Staffan Scheja (S), violinisten Peter Herrestahl (N) och Dahlkvistkvartetten klara. Under festivaldagarna bjuds främst konserter men även familjeföreställningar, skolkonserter, seminarium och masterclasses. Merparten av festivalen kommer att gå av stapeln på Musikhögskolan Ingesund.

Arvika Hamnfest har släppt första akten inför sommaren festival (Eller ja, media har släppt nyheten. Från Arvika Hamnfest har jag faktiskt inte hört något om detta.). Men det både NWT och VF rapporterat om är att Tomas Ledin är en av artisterna som får axla rollen som nationellt dragplåster i sommar. Arvika Hamnfest arrangeras på Olssons Brygga i Arvika hamn 6-8 augusti 2015.

Vidar Solli Gain Eleven på Arvika Stadsfest 2014. Foto: David Fryxelius.
Vidar Solli Gain Eleven på Arvika Stadsfest 2014. Foto: David Fryxelius.

Nyss fick jag nys på att det blir en insamlingskväll till Musikhjälpen den 10 december klockan 19.00 på Ritz. Musikhjälpens tema i år är ”kampen för att stoppa spridningen av HIV”. På Ritz scen kommer Simon Karlsson Band, T-Bear & The Dukes, Gain Eleven och Dotter att spela. Alla intäkter från kvällen går tillinsamlingen. Bra initiativ!

Bra gick det även för Malini som med låten ”Ge mig” tog sig in på veckans upplaga av Värmlandstoppen. Det gjorde däremot inte Fredrik Uvefalk som också försökte utmana denna vecka. Fredrik får komma igen vid ett annat tillfälle.

Ikväll ska jag ta mig iväg till Wilmas Musik Pub och lyssna på folkmusik med Skurvelua. Är du inte sugen på det kan du knata över vägen till Kvarteret/The Roof och delta i musikquizz.

Imorgon lördag är det fullt upp så håll i er: 16.00 Examenskonsert, 17.00 Musikteater, 18.00 Examenskonsert, 18.00 Julmusikcafé och 18.00 Musik i advent. Dessutom spelningar med Dr. Bombay, Red Barn Rumblers och Yesterday. På söndag finns det också en del att lyssna på: 15.00 Jazz- & Bluescafé, 17.00 Vi sjunger in julen och 18.00 Musik i advent. Se arrangemangskalendern för tider, platser, medverkande med mera.

Ett särskild hälsning måste jag naturligtvis också skicka till Robert Henriksson som denna vecka mottagit Kungliga Musikaliska Akademiens pedagogstipendium. Jag klipper här in lite text kring motiveringen som Musikhögskolan Ingesund skrev på Facebook: ”För sin exceptionella förmåga att entusiasmera och utveckla sina elever”, så skriver Kungliga Musikaliska Akademien i sin tilldelning av Göran Lagervalls pedagogstipendium som i år går till Robert Henriksson. Robert Henriksson är lärare både på musikskolan i Arvika och på Musikhögskolan Ingesund, där han ”haft stor betydelse för att utveckla undervisning och ensemblespel, och har bidragit till att lyfta fram många elever”. Stort grattis Robert!

3 kommentarer Lägg till

 1. Tord Flognman skriver:

  Lysande! Själv har jag följt Gain Eleven sen första spelningen dom gjorde tillsammans, Då hette dom TBA. Det första som slog mig var ödmjukhet, Närvarande, Lyhördhet, Det var en känsla, Att de var riktigt bra tänkte jag inte på, det fanns liksom inte med, för det bara var så. Kunde inte vara något annat. Sen blev det bara bättre.
  När dom började med hårdrock och Martin kom med på Bas blev det yterliggare en dimension, Live på scen är Gain Eleven helt lysande, vilket inte riktigt framgår i andra medier, det gör det om man har sett och hört dom LIVE.

  Dom ger järnet och fullt focus i både små och stora sammanhang, och verkligen bjuder på sig själva.
  Det som kanske slår mig mest, är att även personer som inte alls tycker om lite hårdare musik blir positivt överrumplade stannar och lyssnar, Blir dessutom glada. Betänk sedan att dom spelar bara egenskriven musik.

  Ska bli intressant att följa dom när dom spelat in skivan, tror nämligen själv att dom är en hårsmån från det där stora genombrottet. Det känns som att dom har allt som krävs, bara lite lite tur, och stöttning från Arvikaborna.

  M.A.O. Gå och se dom LIVE. lyssna på youtube spotify och andra medier, så tror ja att ni kan få följa en spännande resa, som verkligen kan sätta Arvika på kartan.

  Nu är det här skrivet av en inte helt opartisk person, men jag står för vartenda ord, och jag är säker på att alla som har hört och sett dom håller med mig.

 2. emma skriver:

  Musikquizen på The Roof är på torsdagar!

  1. ArvikaMusik skriver:

   Hej Emma! Tack för rättningen. Jag hade helt bommat att men bytt veckodag. Åter igen tack! /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.