Maya och Fabian återvänder till Arvika

En av förra årets bästa konsertupplevelser för mig var den då syskonen Maya och Fabian Broman Crawford-Phillips musicerade ihop med Arvika Stråkorkester och Ungdomsstråket på Musikskolan i Arvika. Nu på söndag återvänder de tokigt duktiga syskonen för ytterligare en konsert i Brunskogs kyrka tillsammans med Arvika Stråkorkester.

Storasyster Maya spelar fiol. Fabian spelar cello. Båda är barn till Malin Broman och Simon Crawford-Phillips. Malin är violinist och bland annat konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Simon är bland annat konsertpianist.

Maya Broman Crawford-Phillips. Foto: Privat.
Maya Broman Crawford-Phillips. Foto: Privat.
Fabian Broman Crawford-Phillips. Foto: Privat.
Fabian Broman Crawford-Phillips. Foto: Privat.

Maya började spela fiol vid fem års ålder. Hon går nu första året på gymnasiet vid Lilla Akademien i Stockholm med Nina Balabina som lärare och hon studerar också violin för Alf-Richard Kraggerud vid Barrat Due Institutet för Musik i Oslo, samt är medlem i solistprogrammet Young Musicians Academy. Maya har även tagit lektioner för David Takeno i London. Maya har tävlat i nationella och internationella tävlingar som Polstjärnepriset, Öresunds solist, SIMC och fick 1:a pris i Northen International Competition. Maya är en ivrig kammarmusiker och har framträtt med musiker som Priya Mitchell, Hugo Ticciati, Vicky Sales, Brusk Zanganeh, Gareth Lubbe och Julian Asp på konserter i Sverige. Hon uppträder regelbundet med O/Modernt Chamber Orchestra som en del av deras New Generation-program med konserter i Elbphilharmonie och Konzerthaus i Berlin. I höst börjar Maya studera i England där hon antagits vid den prestigefyllda Yehudi Menuhinskolan.

Fabian fyller 12 år om några veckor. Han går liksom Maya på Lilla Akademien och spelar cello för Elisabeth Lysell-Bjermqvist. Han har redan framträtt med orkester och gått till final i tävlingen unga musiker för andra året i rad. Fabian har också liksom sin syster Maya deltagit i Young Musicians Academy i Vänersborg.

Under söndagens konsert får publiken lyssna till musik av Camille Saint-Saën, Pablo De Sarasate, Jean Sibelius, Carl Nielsen och Sven Smedberg. Vid de två förstnämnda är syskonen Maya och Fabian solister. Dirigent är Göran Lindskog.

Så har du möjlighet och vill gå på konsert på söndag då är detta ett hett tips!

/David

Arvika Stråkorkester och Ungdomsstråket. Foto: David Fryxelius.
Vårkonsert i Brunskogs kyrka med Arvika Stråkorkester och Ungdomsstråket samt gästande solister. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.