Fyra dar till lön

Pärra Eriksson är på gång igen med ny musik. Allas vår folkrocksmusiker från Racken släpper nämligen på fredag singeln ”Fyra dar till lön” från den kommande skivan. Och med sig har han Maria Larsson riksspelman tillika medlem i Möra-Per och den multimusikaliske Freddy Holm.

Musiken är i en slags folk-rock-country stil. Melodin är fin och man kommer snabbt på sig själv att gnola med. Det är ju ett rätt bra betyg eller hur? Och jag skulle gissa att den här låten på sikt kommer att bli en riktig publikfavorit på Pärras spelningar. Hög allsångsfaktor i refrängen.

Och för mig som gillar Pärras musik och texter är nya singeln helt i min smak. Jag älskar textrader i stil med: ”Vi började med tomma händer, nu har vi fyra till” eller ”Fyra dar till lön, 100 dagar till semester, en evighet av längtan och av törst”. Jag kan ibland uppleva vissa rader lite vemodiga men framför allt är det så avskalat och vackert. Och jag tycker det är verkligt fint att kunna skapa konst och en känsla av saknad med metaforen av ett tomt skafferi.

Nu på fredag, den 20 januari, släpps alltså ”Fyra dar till lön” på diverse streamingtjänster. Det blir fint!

Fredagen erbjuder även släpp av den video som Jakob Johansson har producerat för denna låt. Så, in och lyssna!

/David

Pärra Eriksson och Maria Larsson. Foto: Jakob Johansson.
Pärra Eriksson och Maria Larsson. Foto: Jakob Johansson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.