Sölje Herrgård satsar stort sommaren 2022

Det blir många fina konserter på Sölje Herrgård denna sommar. Man har satt ihop ett brett program som nog kommer passa många. Och vill man inte lyssna på musik så har man dessutom klämt in inte mindre än sju veteranfordonsträffar. Fullspäckad sommar på herrgården med andra ord. Är man intresserad av att gå på någon konsert är Tickster platsen att börja leta på. Priserna varierar från konsert till konsert. Här nedan kommer mer info om respektive konsert. Mycket nöje!

/David

25 juni, Electric Banana Band
Först ut på herrgårdens konsertsommar är det kultförklarade bandet Electric Banana Band. Bandet som startades redan i början av 80-talet som ett studioband i en av SVTs produktioner har växt fram till att vara omåttligt populära i generation efter generation. Med medverkan på Hultsfredsfestivalen, Melodifestivalen och massor av spelningar i ryggen kommer de nu till Sölje. Vi får se vilka Tigern och Zebran har med sig…

25 juni, Janne Schaffer: My Musical Story
Efter Electric Banana Bands urladdning på eftermiddagen bjuds det senare på en kvällskonsert på gårdens uteservering med legendariske gitarristen Janne Schaffer. Schaffer har spelat med bland annat ABBA, Toto och Bob Marley. Men även med Arvikabördige Björn J:son Lindh. Det kommer att bjudas på en en del egen musik blandat med musik av just Björn J:son Lindh.

2 juli, Medborgarna: Från Bellman till Bowie
Bandet ”Medborgarna”består av fyra scenpersonligheter: Janne Åström, Svante Drake, Benneth Fagerlund, Wojtek Goral och Conny Bloom. De har lirat tillsammans sedan 1999 och stockholmspubliken har kunnat se dem på söndagskvällar på Nalen, Mosebacke etablissement och Hamburger Börs där bandet har arbetat upp ett rykte som ett av Sveriges bästa liveband. Idag bjuder Medborgarna på en mångsidig konsert med allt från Bellman till Bowie. De blandar gammalt och nytt och gör delvis egna tolkningar av musiken de gillar mest.

16 juli, The Moniker: Hyllningskonsert till Robert Broberg
Artisten ”The Moniker” fortsätter med sin inspirerande turné runt om i Sverige där han tolkar sin stora idol på allra bästa sätt. Tillställningen är en varm och innerlig hyllningskonsert till legenden Robert Broberg med Daniel ”The Moniker” Karlsson och hans kreativa tvåmannaband. Efter bejublade konserter med stående ovationer på bland annat Södra teatern i Stockholm och Stora teatern i Göteborg, så fortsätter nu Broberg-fanet The Moniker att med stor värme, känsla och humor att sprida sin husguds klassiker över landet.

30 juli, Filip Jers & Emil Ernebro: Jazz & folkmusik
Sommarkonsert på Sölje Gård, sydväst om Arvika, med musikerna Filip Jers och Emil Ernebro som bjuder på en mix av jazz, folkmusik och pop den här afton. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng! “Emil Ernebro & Filip Jers får skickligheten att låta lätt.” “Samspelet är lyhört när gitarristen Emil Ernebro & munspelaren Filip Jers tolkar jazz-, folk- och poplåtar från Amerika och Sverige, både chosefritt och charmigt.” Johannes Cornell, Dagens Nyheter 

5 augusti, Isaac & The Soulcompany: Återkomsten till Sölje
”Vår värld bygger på en total musikalisk urladdning. Att ge så mycket energi till publiken att de glömmer allt annat och går hem upprymda med en euforisk känsla i hela kroppen.” (Isaac and the Soul Company).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.