Många inställda konserter i Arvika

on

kalender

I spåren av Covid-19, eller Corona-viruset, har många konserter fått flyttas till nya datum, skjutits upp på obestämd tid eller helt fått ställas in. Då jag vet att många använder sig av arrangemangskalendern här på bloggen försöker jag fortsatt vara alert med att uppdatera vilka konserter som har ställts in eller på annat sätt förändrats. Samtidigt sitter jag lite i något utav ett dilemma då jag kanske inte ens borde puffa för kommande konserter alls… vi får se hur det här utvecklas. Oavsett hur jag gör här så är det alltid, nu mer än någonsin, en stark rekommendation att kontrollera med arrangören/spelstället innan om konserten blir av.

Just nu så tänker jag så här för bloggens räkning. Jag kommer fortsatt att lägga in kommande konserter i kalendern – vi vet ju trots allt inte hur länge detta kommer att lamslå samhället. Jag kommer även att låta inställda arrangemang ligga kvar i kalendern men dock ändra titeln till typ: ”Inställt – arrangemangets titel”. På så sätt har jag all info klar om ett nytt datum presenteras och slipper på så vis skriva om allt igen. Om någon arrangör helt vill att jag tar bort något arrangemang ur kalendern så gör jag naturligtvis det. När det gäller Facebooksidan så kommer material presenteras där som vanligt. Däremot kommer jag av naturliga skäl inte puffa för lika många arrangemang utan fokusera mer på annat. Så gott det går.

Vissa arrangemang kan med lite tur också komma att livestreamas på Facebook, YouTube och/eller på hemsidor. Där sådana streamar är möjliga att distribuera ska jag naturligtvis försöka göra det. T.ex. sänder UKM live från Ritz denna helg. Bra initiativ!

För de konserter som trots allt kommer att genomföras råder samma uppmaning som i resten av livet just nu:

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.
  • Snälla, läs på och följ officiella rekommendationer. T.ex. här: https://www.folkhalsomyndigheten.se eller 1177 Vårdguiden.
By Lightning på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.
By Lightning på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.

För den som inte vill eller kan gå ut på konserter men ändå vill konsumera musik från Arvika finns mycket att ta del av. Här på bloggen finner du massor av länkar till Spotify, YouTube, Facebook, Soundcloud med mera. Varför inte börja By Lightnings finfina debutskiva som släpptes i fredags? Börja lyssna redan nu via länken här nedan!

Och slutligen, glöm inte bort att ta vara på varandra där ute!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.