Klassisk gitarrist till Arvika

Yan Kok. Foto: Arvika konsertförening.
Yan Kok. Foto: Arvika konsertförening.

Konsertföreningen startar upp höstsäsongen med en konsert med norska Yan Kok. Yan Kok är en internationell klassisk gitarrist som kommer från Norge men numera är bosatt i Tyskland. ”Hon har vid sina konserter visat en enastående förmåga att med stark scennärvaro och fenomenal spelteknik kommunicera sin repertoar som spänner från John Dowland och Bach till nyskriven musik.” skriver konsertföreningen i ett pressutskick.

Yan växte upp i Oslo och började spela när hon var 7 år vid Barratt Due musikkinstitutt. Efter studier vid Norges Musikkhøgskole fortsatte hon sedan vid Musikhögskolan i Düsseldorf. Numera studerar hon vid Hochschule für Musik und Tanz i Köln. Yan Kok har vunnit ett antal priser i flertalet internationella gitarr-tävlingar och belönats med Jörgen-Rörbystipendiet. Hon har konserterat världen över både som solist och som kammar- musiker i stora delar av Europa, liksom i Kina och Brasilien.

Konserten ges på Musikhögskolan Ingesund torsdagen den 26 september kl 19.30. Konserten är ett samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund. Biljettpris 150 kr (100 kr för medlemmar AKF). Ungdom/student fri entré.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.