MS-galan 2019

Nephila på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.
Nephila på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.

Arrangemangen i Arvika avlöser varandra i en strid ström på sommaren. Nyss hamnfest och imorgon lördag arrangeras åter MS-galan (eller ”Rock och blues för MS” som det egentligen heter) på Olssons brygga.

Det är eldsjälen Göte Persson som åter samlat ett antal musiker för att samla in mer pengar till forskningen om MS. Jag har ingen exakt siffra men har läst någonstans att Götes initiativ under åren samlat in över en halv miljon kronor till forskningen. Vilken hjälte!

De musiker som uppträder i är är Stewe Cato, Spidermonkey, Nephila och R.I.O.T. Längre ner kan du läsa mer om respektive artist som uppträder. Entré denna kväll kostar 150 kronor och intäkterna går till forskningen. Ni som vill kan swisha mer bidrag kan göra så till 9010075, skriv ”Rock och blues för MS” i meddelandefältet.

Själv är jag ute och flänger denna dag och kommer tyvärr inte själv att närvara. Hoppas ni får en härlig kväll ni som går dit. Ta med plånboken – viktigt insamlingsmål!

/David

Stewe Cato
Blues är vad som gäller när Stewe Cato kliver på scenen. Stewe har tillsammans med vapedragarna i ”The Blues Moose Band” tidigare spelat på band annat Musikfester i Brättne, Tuppetorpsfestivalen mm. Karlstadsbandet själva beskriver musiker som ”Musiken sträcker sig från mer akustisk, folk-blues/country-blues över mer elektrisk, traditionell blues till mer rock-influerad blues. Det kan också finnas inslag av rock’n roll, å lite gamla covers, kanske lite soul – men alltid med bluesen som grund, i vilken form musiken än framförs. Å vilken form musiken tar sig, avgörs oftast av stället vi spelar på.”

Spidermonkey
Rockbandet Spidermonkey har gjort ett antal spelningar i främst Arvika och Karlstad de senaste åren. Några av medlemmarna återfinns även i ett antal andra band/projekt. På bandets Facebooksida presenterar man sig så här: ”Spidermonkey eller Spidermonkey of mega destruction som vi egentligen heter består av medlemmarna Pär Eskilsson på sång/gitarr, Tomas Andersson på gitarr, Karl johan Berggren på bas och Tobias Gyllström på trummor. bandet bildades på hösten 2015 av Pär och Tobias kort därefter kom Karl Johan med och sedan på sommaren 2016 blev det komplett när Tomas Andersson kom med (The hamer tamer).”

Conny Room och Håkan Allvin i R.I.O.T. på Wilmas. Foto: David Fryxelius.
Conny Room och Håkan Allvin i R.I.O.T. på Wilmas. Foto: David Fryxelius.

Nephila
Med ett par färska spelningar på Arvika Hamnfest och Putte i Parken i ryggen kommer Nephila åter. Sjumannabandet har tidigare under våren vunnit riksfinalen av Livekarusellen – ingen dålig bedrift! Har du inte hört dem än tycker jag att det det dags. Nephila spelar en tung, tight rock som osar 60- och 70-tal. När bandet själva beskriver sig blir det kort och gott. ”Rymdfärjor krockar med ljudvågor från 1969”. Nephila består av: Josephine Asker, sång, Stina Olsson, sång, Jacob Hellenrud, gitarr, Anton Athley, gitarr, Johan Larsson, klaviatur, David Press, bas och Johan Lööf, trummor.

R.I.O.T.
R.I.O.T. har nog de flesta hårdrocksklassiker på sin repertoar som du kan sjunga med till. Du får höra hits av Iron Maiden, Dio, Kiss, Twisted Sisters, Judas Priest, Motörhead, Mustasch osv. Bandet själva beskriver sin musik som ”Gårdagens och morgondagens hårdrocksklassiker”. R.I.O.T. har gjort flera populära spelningar på bland annat Wilmas. Bandet består av Kalle Mossberg, sång, Håkan Allvin, bas och sång, Conny Room, gitarr och sång, Thomas Lundholm, gitarr samt Nicklas Östlund, trummor. Jag tror jag kan utlova allsång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.