Musikhögskolan släpper höstprogrammet 2018

Generalprogram för Musikhögskolan Ingesund 2018.
Generalprogram för Musikhögskolan Ingesund 2018.

I dagarna släppte Musikhögskolan Ingesund sitt höstprogram. Det blir över 60 konserter mellan september till december. En helt klart imponerande verksamhet! Studenternas konserter är naturligtvis basen i konsertverksamheten. Jag tänker dels på examenskonserterna (denna höst hela 15 stycken!), dels alla olika ensembler men också massor av projekt. Stora som små. Sedan är det de externa arrangörerna som också använder musikhögskolans lokaler. Till exempel föreningarna Arvika konsertförening och Arvika Jazz & blues. Vissa av konserterna sker även utanför musikhögskolans lokaler. Till exempel blir det konserter på Rackstadsmuséet och Trefaldighetskyrkan.

I den stora mängden av konserter är det några som sticker ut lite mer. Man kan till exempel ta nästa onsdags konsert med Mauricio Garay Cid – kompositör och gitarrist från Chile. Spännande bokning! Eller så tittar man på Teresa Indebetou Band som kommer 2 oktober. Med sig har de Ann-Sofi Söderqvist på flygelhorn/trumpet. Tror det blir en minnesvärd konsert för alla de som gillar blås! Ja, säkert för många fler. Den 24 oktober sker nog höstens mest udda arrangemang då Björn A-Ling & Johan Östling sätter upp föreställningen ”Din j-vla fegis! – en rolig föreställning om allvarliga saker”. Jag har sett dem i andra sammanhang. Och det blir nog precis det de lovar. Den 1 november kommer multiinstrumenatalisten Gunhild Carling tillsammans med Ingesounders Big Band. Gunhild Carling sjunger och spelar bland annat trombon. Daniel Nolgård leder storbandet. Det blir ösigt. Jag lovar! Jag skulle nog kunna hålla på en god stund till med att lyfta ut guldkorn men jag nöjer mig med att slutligen nämna The Real Group som den 14 november gästa Arvika och musikhögskolan. Gäster denna kväll är Arvikatrion The Hebbe Sisters. Eller ja, en sista grej, för de yngre blir det dessutom tre olika barnföreställningar under hösten. Dels ”Nallekonsert” med Ingesunds Blåsorkester, dels ”I Mumindalen” (gästbesök) under höstlovet samt ”Vintersaga” i anslutning till lucia i december. Och sen blir det… … !

Musikskolans symfoniorkester på Musikskolans konsert på Musikhögskolan Ingesund vt18. Foto: David Fryxelius.
Musikskolans symfoniorkester på Musikskolans konsert på Musikhögskolan Ingesund vt18. Foto: David Fryxelius.

Så, gör dig redo för en höst med examenskonserter, ämneskonserter, orkesterkonserter, lunchkonserter med mera! Kanske redan ikväll? För ikväll gästar violinisten George Kentros och elektroniska musikern Mattias Petersson med konserten ”There are no more four seasons”. De skapar nytt  av gammalt. Hittills har de komponerat om verk av Vivaldi, Ravel, Biber och Johann Strauss d.y. för violin och laptop. De vill på detta sätt se hur det skulle kunna låta om verken skrevs idag.

Så se till att unna dig en eller kanske ett antal konserter i höst! Många av konserterna är ju dessutom helt gratis att gå på. Bara en sån sak! Vill du ha alla detaljer kring konserterna så ladda hem ditt exet exemplar av generalprogrammet här. Du kan även läsa mer om konsertverksamheten på Ingesund här.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.