Mer rock åt folket

All in - Gain Eleven. Foto: Gain Eleven.
All in – Gain Eleven. Foto: Gain Eleven.

Jag har inte varit på så många ”skivsläpp” men kan med de få jag deltagit i konstatera att dessa releaser av skivor och eventuella releasefester därefter kan se mycket olika ut. Och så ska det ju naturligtvis också vara! Och när Gain Eleven beslutade sig för att bjuda in till fest på Parkhallen för en helkväll med rockmusik tyckte jag det lät helt rätt. Klart att nya skivan ”All in” ska firas av stort!

Med sig i lördags hade Gain Eleven Erik Nilsson band från Arvika och The Hawkins från Arboga. De förstnämnda var en glad nyhet för mig – ett mycket trevligt band. Tydligen startade de som ett studentprojekt men verkar nu ha utvecklats till ett mer stadigt band. Jag kan bara säga att jag hoppas på mer! De senare, The Hawkins, har nu tillsammans med Gain Eleven gjort och ska göra ett antal spelningar ihop på klubbar i bland annat i Karlstad och Uppsala. The Hawkins påminner lite om Gain Eleven i musiken och i intensitet även om jag kanske tycker att de är aningens mer ”old-school” and Gain Eleven som jag länge ansett spelar en modern rock. Jämför gärna själv banden på Spotify! The Hawkins gjorde en bra spelning även om de kämpade lite med att få igång publiken på allvar.

Det var aldrig någon tvekan om att det var Gain Eleven som var kvällens stora attraktion – som sig bör förstås. Lagom till spelningen var det ganska gott om folk i alla möjliga åldrar. Jag fick en känsla av att det var dels ”gamla trogna” fans men även en hel del nya som upptäckt Gain Eleven i och med skivsläppet. Och jag är inte förvånad över att de får nya fans. Faktum är att de blir allt bättre för varje spelning. De har alltid varit tighta men nu tycker jag att de med det nya materialet fått en bättre repertoar, ett bättre flyt mellan låtarna och rakt igenom en schysst intensitet. Även sådant som mellansnack, som egentligen inte är det viktigaste men som är ack så avgörande, funkar nu betydligt bättre. Det märktes att de tyckte det här var roligt och de kostade till och med på sig att köra en cover på Mark Ransons ”Uptown funk”.

Tiden går fort när man har roligt och denna kväll försvann i ett nafs. Jag hoppas sannerligen på fler kvällar likt denna i Arvika. Kvällar då vi tillsammans får avnjuta närodlad musik i alla dess former på första parkett. Tack för festen Gain Eleven.

Mer rock åt folket!

/David

PS. Titta gärna in på Gain Elevens Facebooksida för fler foton från kvällen, nyheter mm. DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.