Fullspäckad lördag i Arvika med jazz, dans och rock!

Vilken musikhelg vi har denna helg! Redan igår spelade Pink Furtan på Wilmas och Sebastian Manieri på Kvarteret. Tyvärr kom jag inte loss för spelningen på Wilmas då jag istället fick tjänstgöra som chaufför i familjen… Men helgen fortsätter och kvällen går inte klaga på. Det går att välja på åtminstone fyra arrangemang.

"Trombon" (kallar jag den), hänger i foajén på AKM i Arvika. Målad av Jörgen Zetterquist. Foto: David Fryxelius.
”Trombon” (kallar jag den), hänger i foajén på AKM i Arvika. Målad av Jörgen Zetterquist. Foto: David Fryxelius.

Klockan 19.00 på Olssons Brygga blir det jazz under arrangemangsnamnet ”Happy jazznight” då Stockholm Stompers delar scen med Arvikabandet One of a kind. Stockholm Stompers spelar ”Hot Jazz”, inspirerad av 20-talets amerikanska washboardband. ”Det är en musik som appellerar till de generationer som lyssnat på klassisk jazz, gärna buggar och dansar Lindy Hop.” I Stockholm Stompers ingår Nikolas Viisanen – trombon, Ulf Dreber – sopransaxofon, Jacob Ullberger – gitarr, banjo och klarinett, Alf Sjöblom – kontrabas och tuba, Martin Ljungberg – washboard, tenorhorn & sång. One of a kinds repertoar är ”som vanligt ur The Great American Song Book”. I One of a kind ingår: Ia Hultén – sopran, Lotta Delebrant – alt, Sven Smedberg – tenor, Göran Nilsson – bas, Martin Hultén – gitarr, Fredrik Kaudern – kontrabas, Per-Anders Thim – trummor. Entré för detta kalas är 120:-, 100:- (medlemmar i jazzklubben) och 80:- (för studenter).

På Wilmas spelar Traschan och Brippen. Jag har aldrig hört dem och har ingen egentlig aning om hur många gånger de spelat där men de känns som om de snart kan titulera sig husband… Passar det inte smaklökarna får ni helt sonika gå över gatan till Kvarteret där de i vanlig ordning på lördagskvällarna erbjuds nattklubb.

Vidar Solli, David Flognman, Hannes Liljedahl och Martin Andersson. Foto: Gain Eleven.
Vidar Solli, David Flognman, Hannes Liljedahl och Martin Andersson. Foto: Gain Eleven.

Själv tänker jag ta mig ut till Folkets park och den releasefest som Gain Eleven arrangerar. Naturligtvis handlar det om debutalbumet ”All in” som jag skrev om för ett par veckor sedan. Med sig ikväll har Gain Eleven sina ”The Hawkins” från Arboga och ”Erik Nilsson Band” från Arvika. Det utlovas ”en helt magisk kväll med musik, öl, svett, och en show utöver det vanliga.” Kan jag ju inte missa. Några hålltider för den som vill med till parkhallen: dörrar öppnas 20:00, 20:30 – 21:00 Signering med Gain Eleven, 21:30 – 22:15 Erik Nilsson Band, 22:45 – 23:30 The Hawkins, 00:00 – 01:00 Gain Eleven, 01.30 – Stängning. Det är naturligtvis 18 årsgräns i baren. Minderåriga är välkomna i målsmans sällskap. Det kommer att finnas dryck och mat till försäljning. Entré 150 kr i dörren. Förköp: Garderob ingår. Biljetter till releasefesten kan köpas i förväg på Tickster.

Jag nynnar redan på ”Never back down”… vi ses i vimlet!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.