Förberedelser

Högtalare. Foto: David Fryxelius.
Vad lyssnar du på i din högtalare?

November är för många en lite halvdyster transportmånad mellan hösten och julkaoset. I alla fall verkar många tycka att det kan kvitta med november. Men jag inser att november nog är många musikers riktigt kreativa månader.

Några repar järnet för julkonserter och julshower. Några är ute och spelar mycket medan andra kryper inomhus och jammar, skriver, producerar och spelar in. Andra går naturligtvis också i väntans tider och kommer släppa nytt material till oss andra att lyssna in oss på. Jag känner mig mycket priviligerad som bara kan åka med.

Affisch - Enforcer 2016 Tour. Foto: Enforcer.
Affisch – Enforcer 2016 Tour. Foto: Enforcer.

Några är särskilt flitiga för att inte nämnas lite extra. Hebbe Sisters åker t.ex. på julturné med ett 30-tal shower i Värmland. Tribulation ångar på och ska närmast spela i Israel och efter nyår blir det många spelningar ute i Europa. Enforcer verkar aldrig vara riktigt lediga. Jag tog mig friheten att ladda ner deras affisch från kommande ”North America tour 2016” – imponerande!

Nyligen släppte Brooken Door sin nya singel ”Magic” – ett gediget arbete i popgenren från Tobias och Pierre. Nytt material väntas också från bland andra Katthem, Gain Eleven och Soul Salvation. Gain Eleven släpper ny singel 27 november. Katthem släpper sin EP den 12 december. Det är i skrivande stund oklart när Soul Salvations EP släpps – kan vi hoppas att det blir innan jul? Percussion Town Records har precis mastrat ESM14s musik på Musikhögskolan Ingesund och release kommer inom kort. Och sedan vet jag att nytt material kommer att dyka upp från både Rasputin och Free as rain… i sinom tid. Kolla in spellistan ”Made in Arvika”!

Jul är annars det tema som blir allt vanligare i arrangemangskalendern. Redan igår var det ”Julmusikcafé” i Fredros Bygdegård då legendariske Rayburn Anthony stod på scenen. Nästa helg verkar det inte vara någon julkonsert men helgen efter det brakar jultemat igång med Musikhögskolans stora julkonsert i sporthallen. Söndagen avslutas med Bachs juloratorium i Trefaldighetskyrkan. Jag ligger lite efter med att lägga in konserter för december – men lugn, det kommer!

Så trots novembers till synes dystra yttre måste jag säga att det finns mycket att glädjas åt. Och då har jag förmodligen i vanlig ordning massor av skoj som är på gång…

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.