Dags att boka in sommarens festivaler i Arvika

Logo Rock Im Stadspark.
Logo Rock Im Stadspark.

Det har redan passerat mitten av maj och om mindre än en månad startar festivalsommaren i Arvika. I sommar blir det flera både en, två och tredagarsfestivaler för alla musikälskare. De flesta festivalerna har entréavgift men ett par av dem är faktiskt gratis. Även om festivalerna ännu inte är helt klara med sitt artistutbud är det hög tid för dig att boka in datumen – för här finns mycket skoj du inte vill missa! Här nedan kan du läsa om vad som är planerat. Hittills…

ROCK IM STADSPARK
Datum: 6 juni kl 12.00-24.00 i Arvika stadspark.
Pris: Gratis entré.
Artister: En salig blandning av lokala artister utlovas. Presenteras senare.
Övrigt: Rock Im Stadspark är i år en del av Arvika kommuns nationaldagsfirande. Arrangör är Föreningen Ställwerket (Arrangörsföreningen Arnold och Arvika Rockskola), Föreningen Sparv, Studiefrämjandet, Region Värmland och Arvika kommun

First Aid Kit på Arvika Hamnfest 2013. Foto: David Fryxelius.
First Aid Kit på Arvika Hamnfest 2013. Foto: David Fryxelius.

ARVIKA STADSFEST
Datum: 26-27 juni på Arvika torg.
Pris: Gratis entré hela helgen.
Artister: Dotter, Broken Door, T-Bear & The Dukes, Soul Salvation, LILL, Snakebite, Wild Rooster, Leif Stinnerbom med vänner, Duo Sentire och The Hebbe Sisters, Arvika stadsmusikkår, Iriskören, Arvika Dragspelsklubb, Petson och Findus…
Övrigt: Under lördagen går även Arvika Stadslopp av stapeln i centrum. Arrangör är Arvika kommun.

TUPPETORPSFESTIVALEN
Datum: 26-28 juni i Sigfridstorp.
Pris: 100:- per kväll.
Artister: Blues Supply, John Henry, Vegard Iversen Band, Anders Flanderz Ensamsorkester, Barbro Nilsson Band, Brättne Blues Band, Caroline Eriksson Band, Göran Nilsson, Jimmy Nordin og The Hottentotten Stompers.
Övrigt: Möjlighet att köpa dryck finns på plats. Kontakta arrangören vid behov av boende/tältplats.

Bakgårdsfestival 2013. Foto: Thingshuset.
Bakgårdsfestival 2013. Foto: Thingshuset.

BAKGÅRDSFESTIVALEN
Datum: 10-11 juli i Arvika.
Pris: 200:- för hela helgen.
Artister: Fredagen 10 juli 17.00–01.00: 18.00 Popkollo, 19.00 Cope moralé, 20.00 Rasputin, 21.00 LARM, 22.00 Elder flower, 23.00 Hotet, 24.00 ChocolateVanillaSwirl. Lördagen 11 juli 12.00-01.00: 12.00 TBA, 13.00 TBA 14.00 Jörgen Gassilevski. Mellanmood: Torbjörns pöjk, 14.30 Jonas Bergergård, 15.00 Grammatiktanter, 15.30 Poetissa, 16.00 Organic Organ Trio, 17.00 Drömkamelen, 18.00 Tkacuk, 19.00 Castlewoods, 20.00 Last box of sparkles, 21.00 Black river delta, 22.00 Mi von Ahn, 23.00 White birches, 24.00 Fred white. (Med reservation för ändringar!).
Övrigt: Till programmet tillkommer konstnärer, poeter, singersongwriters och något mer band. Mat, dryck, swimmingpool till barna och allmän flummig hippiestämning med kärlek och öppenhet! Arrangör är Föreningen Thingshuset.

MUSIKFESTIVAL BRÄTTNE BRYGGA
Datum: 17-18 juli på Brättne Bruk.
Pris: Fredag 100:- och lördag 150:-, båda dagarna 200:-
Artister: Caroline Eriksson, Dankos Hat, Lonesome Pickers, Steve Cato, Zuzannez, Göran Nilsson, Peter ”Howli’n Noresson, IMSE, Rödgrön röra, Brättne Blues Band, Allmost Brothers Band, Barbro Nilsson Band, Never Bråttom Boys, Uvefalk med vänner, Fredrik Toremark.
Övrigt: Som tidigare aviserats kommer intäkterna från festivalen att tillföras ideellt arbetande organisationer/föreningar där gåvorna inte får en tendens att ”försvinna på vägen”. I detta nu finns ett akut hjälpbehov i : https://www.facebook.com/gatubarnnepal De som redan nu är säkra på att delta i Brättnefestivalen kan skicka lämpligt bidrag till ” Föreningen för Gatubarn i Tibet”. BG 900-3658 eller PG 90 03 65-8 och märk bidraget med ”jordbävning” Tar du med betalningsbekräftelsen till festivalentren gäller denna sedan som entrebiljett. Entrekostnad för fredag är 100:- och lördag 150:- Vill ni komma båda dagarna så gäller 200:- Ni får naturligtvis ge ett större bidrag. I övrigt gäller kontant vid entre Föreningen för Gatubarn i Nepal

ARVIKA HAMNFEST
Datum: 6-8 augusti på Olssons brygga/Arvika Hamn.
Pris: priser mellan 195-995 kr (flera olika en, två och tredagarsbiljetter för barn, ungdom, vuxen, pensionär och VIP att välja på).
Artister: Tomas Ledin, Broiler (NO), The Teddybear, maskinen, Norlie & KKV, Lorentz, Vigiland, Weeping Willows. Fler artister är att vänta.
Övrigt: Arrangör är Olssons Restauranger AB.

 

kalender
Dags att fylla i kalendern!

Och som om det inte vore nog med dessa festivaltillfällen finns massor av annan musik att ta del av i Arvika i sommar. Konserter, musikquiz, musikcaféer och mycket annat… Följ gärna bloggens Arrangemangskalender – här läggs information in om alla kända spelningar löpande. Försöker även hinna med att uppdatera med fler akter på redan inbokade datum.

Med reservation för ändringar gällande all information ovan.

2 kommentarer Lägg till

  1. Magnus skriver:

    Det bjuds på nyskrivna arrangemang på två Beach Boys-låtar bland annat.

    1. ArvikaMusik skriver:

      Spännande! 🙂 Är det Iriskörens konsert du syftar på Magnus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.