12 män intar Musikhögskolan Ingesund

Chanticleer från San Fransisco. Foto: Chanticleer.
Chanticleer från San Fransisco. Foto: Chanticleer.

Nu är Chanticleer från San Fransisco tillbaka i Sverige och imorgon tisdag sjunger de på Musikhögskolan Ingesund. Tolv helt fenomenala manliga sångare.

Chanticleer startade i slutet av 1970-talet och har idag sålt över en miljon exemplar av sina skivor. Kören har kallats “världens regerande manskör” av kulturtidskriften The New Yorker och blivit utsedd till ”årets ensemble” av Musical America 2008.

Chanticleer har blivit världsberömda som “en orkester av röster”, från ljusaste sopran/countertenor till bas och för sina tolkningar av vokalmusik, från renässans till jazz och från gospel till djärv ny musik. De finns på Spotify – bara att lyssna in sig! De har släppt nästan 70 (!!) skivor (även om inte alla skivor verkar finnas på Spotify). Kören undervisar också i körsång världen över.

Det blir totalt åtta konserter i Sverige varav en just här i Arvika. Ett kul tillfälle att få höra en manskör av unikt slag. Biljetter till konserten på Ingesund kan köpas på Sveders eller via Ticnet/Scalateatern i Karlstad. Medlemspris 120 kr, ungdom 80 kr, övriga 160 kr.

Läs mer om Chantlicleer på deras hemsida.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.