Musiklivet i Arvika – en valfråga?

Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.
Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.

Det är snart val i Sverige. Medborgarna kommer, förhoppningsvis, gå ”man ur huse” för att säga sin mening via valsedlarna i vallokalerna. I Arvika finns många frågor som är viktiga; arbetstillfällen, boenden, socialt skydd, skolan, äldrevård, fritidsaktiviteter mm.

Musiklivet är en viktig del av staden, samhället och bygden Arvika – det kan hur många som helst vittna om. Det har alltid varit viktigt för de som bott här. Många arrangemang har fötts, vuxit och blivit riktigt stora genom åren. Några lever vidare medan andra försvunnit. Några aktiviteter drivs av föreningar, andra av företag eller av kommunen. Ni vet vad jag menar – Viksholmsfestivalen, Hamnfestivalen, Jözzejassen, Ritz, Arvika stadsfest, Tuppetorpsfestivalen, Arvikafestivalen, Arvika Hamnfest, Trivselkvällar, Wilmas,  Bakgårdsfestivalen, Brättne brygga, folkparkerna osv…

Grundförutsättningen för alla dessa scener, platser och arrangemang har varit att det funnits en vilja och ett engagemang från de som bott på orten. Men det har också handlat om ekonomiska förutsättningar, om bidrag, om politiska beslut och om stimulans från kommunen självt.

Snart är det alltså val till riksdag, landsting och inte minst till kommunen. Arvika Musik skickar inom kort ut en enkät till alla politiska partier med frågor om hur de vill satsa på det lokala musiklivet i Arvika. Vad är viktigt för de politiska partierna? Har du tips på någon fråga som ska ställas? Dela dina tankar i den tråd som startats på Facebooksidan eller maila arvika.musik@gmail.com! Du behöver inte ha formulerat frågan klart, det räcker med att du skickar med en tanke om området – t.ex. ”musikestetisk utbildning” eller ”kulturhus”. Ja, ni fattar. Förhoppningen är att bloggen om ett par veckor ska kunna presentera en slags ”valkompass” med musik som utgångspunkt. Vi får se hur det går.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.