Inför Arvika Hamnfest 2014

Arvika Hamnfest spelschema
Arvika Hamnfest 2014 – spelschema (klicka för större bild).

Det drar ihop sig till årets upplaga av Arvika Hamnfest. Hamnfesten som i år tioårsjubilerar!

Förra året toppades lineupen med tyska Alphaville och supersystrarna i First Aid Kit. Sådana bokningar har man inte i år. MEN i år har man däremot fått ihop en musikalisk blandning som nog ännu bättre ska passa de flesta i Arvika med omnejd. Vi får se vad ni tycker, så här ser i alla fall bokningsläget ut så här två dagar innan start:

I år får vi på stora scenen (scen 1) se Donkeyboy (N), Agnes, Hoffmaestro, Medina, Bo Kaspers Orkester, Takida, Looptroop Rockers, Adrian Lux, Teddybears, Electric Banana Band och The Foo.

Nemisscenen (scen 2) bjuder i mitt tycke på de mest intressanta artisterna. Det är de som har mest koppling till Arvika: Among Souls, Simon Karlsson band,I maginary Friends, Benjamin & Travelling Family, John Lindberg Trio, Top Cats, Imaginary Friends, Perry & the Travellers och Ebba Gold. Personligen hade jag uppskattat om programmet kompletterats med något utav alla de starka och framgångsrika rockband som finns i och i anknytning till Arvika. Jag tänker främst på Enforcer, Gain Eleven och Lancer. Men även t.ex. De Van och Maryland. Men, de dyker kanske upp ett annat år…

First Aid Kit på Arvika Hamnfest 2013. Foto: David Fryxelius.
First Aid Kit på Arvika Hamnfest 2013. Foto: David Fryxelius.

Burnenergyscenen (scen 3) kommer det att finnas gott om tillfällen att dansa. Här ses artister så som: Johan Hagen, Mayka, DJ Broiler (N), Freddie DeVille, Style Of Eye, Anna Cross & PauPau. På med dansskorna!

Slutligen blir det underhållning på Partyscenen (scen 4) där Götz Kalas kommer att underhålla under hela kvällen…

Wild Rooster är också bokade för lördagen men det verkar i skrivande stund oklart vilken scen de ska uppträda på.

På lördagen blir det familjedag på festivalområdet. Sean Banan kommer att uppträda. Mer info om artister, biljetter, priser, tider med mera finns på Arvika Hamnfest hemsida.

Även i år kommer Arvika kommun tillsammans med Ungdomsgården, Förebyggargruppen, Socialtjänsten och Polisen att genomföra projektet ”Blås Grönt” för underåriga ungdomar. Projektet syftar till att ytterligare ge ungdomar en anledning att avstå alkohol och vara med i utlottning av fina priser. Blås Grönt tältet kommer att vara beläget vid huvudentrén till Arvika Hamnfest. Läs mer om Blås Grönt här.

Vädret ser ut att bli kanonfint så alla ingredienser finns på plats för en riktigt trevlig musikfest. Vi ses i vimlet!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.