Stavnäs Visfestival 2022

Så var det då äntligen dags. Den 2 juli 2022 klockan 12.00 slår man upp dörrarna för Stavnäs Visfestival. Festivalen som både 2020 och 2021 fått flyttas på med anledning av Covid-19. Men nu blir den av! Och förutom ett fåtal biljetter man sparat för ”dörren” så är festivalen sedan en tid tillbaka slutsåld!

Och att festivalen är slutsåld är kanske inte så konstigt. Dels har man sålt biljetter tidigare år som är giltiga i år. Och sedan har man ett starkt program. Faktum är att det är ett ganska maffigt program man fått ihop då man bör betänka att det är en endagsfestival.

Pernilla Andersson, Jack Wreeswijk, Susanne Alfvengren och Hasse Andersson är ju förstås de riktigt stora dragplåstren. Framförallt ser jag personligen mest fram emot att lyssna på Pernilla Andersson.

Affisch Stavnäs Visfestival 2022.

Men jag tycker på sätt och vis att det är mer intressanta namn som kommer efter de stora artisterna. Emil Ernebro och Filip Jers ska bli väldigt kul att lyssna på – dessa två har jag hört mycket gott om. Jag kommer definitivt lyssna på Pärra Ericsson och Maria Larsson – allt de tar i brukar bli bra. Systrarna Ericsson har tydligen fått lämna återbud, istället kommer Ida Staake (singer/songwriter) från Kristinehamn. Totalt är det över 15 akter som ska in på 12 timmars festivalprogram. Räkna inte med några längre mat- och toalettpauser om du ska se allt! Det preliminära spelschemat för dagen ser ut så här:

11.50 Invigning av kommunalråd Peter Söderström och festivalgeneral Rolf Haglund
12.00 Hasse Andersson & Monika Forsberg
13.05 Ida Staake
13.40 Frida Anderssom
14.25 Anton Älvstrand Karlsson
14.50 Emil Ernebro & Filip Jers
15.55 Ivar Skippervold
16.30 Linnea Waljestål
17.05 Lovisa & Anders Andersson med Robert Henriksson
17.40 Pärra Eriksson & Maria Larsson
18.25 Susanne Alfvengren
19.20 Jack Vreeswijk
20.25 Ellinor Brolin
21.10 Johan Eriksson
21.55 Billy Opel
23.00 Pernilla Andersson

Konferencier: Johan Eriksson

Information om parkering, mat, tider med mera finner du antingen på visfestivalens hemsida eller på deras Facebooksida. På visfestivalens hemsida kan du även se bilder från några tidigare år.

/David

PS. Samåk gärna till Billingsudde med andra besökare! DS.

PPS. Det ser, i skrivande stund, ut att komma lite regn under lördagen. Snälla, låt paraplyerna stanna hemma och sätt på dig en regnjacka istället. Det är smått omöjligt att se något på scenen om personen framför använder paraply. DDS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.