Petré och Kihlstedt-Rangberg i samarbete

På torsdag, den 18 november, släpper Angela Petré visan ”Morgonljuset bryter sömnens vagga” på Spotify. Kompositören är Niklas Kihlstedt Rangberg och det var han som kontaktade Angela Petré och undrade om hon var intresserad av att spela in hans verk. Det hela blev ett samarbete med Rasmus Skytt Bergström på Hero Music Studios där Angela i september spelade in stycket tillsammans med Rasmus Andersson på piano.

Angela har tillsammans med sin bror Johan Petré under sommaren startat upp en omfattande verksamhet vid Sölje gård. Flera av Sveriges stora artister har uppträtt – bland andra Uno Svenningson och Sonja Aldén. Man har också drivit café och gårdsbutik. Angela är även klassiskt skolad sångerska och nu släpper hon alltså ett stycke på Spotify.

– Musik är så fascinerande, har så stor genomslagskraft att påverka lyssnaren oavsett genre, säger Angela. Att få vara kanalen mellan kompositör och lyssnare är fantastiskt, särskilt roligt att spela in så vacker musik som även är lokalt förankrad.

Angela Petré på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.
Angela Petré på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.

Niklas har tidigare släppt några av sina låtar på Spotify. Han ser sig i första hand som låtskrivare och har som högsta mål att andra artister ska ge vingar åt hans verk. Det är Niklas mamma Birgitta Rangberg som har skrivit titel och första delen av texten till Morgonljuset bryter sömnens vagga.

– Jag tyckte att mammas text var fantastiskt sångbar, säger Niklas. En dag kom plötsligt melodin till mig och jag skrev en fortsättning. Jag tog kontakt med Angela, och nu har hon och Rasmus Andersson lyckats få fram precis den känsla som jag vill förmedla. Det är en ganska dramatisk berättelse om glädje, smärta och ångest – om livet som kan vara så vackert men också ibland balansera på en otäck bergskam. Filmaren Nils Persson driver PixNik Foto & Film, och han har gjort en video till visan som kommer att släppas på Youtube samtidigt med Spotify releasen.

– Jag har känt Angela i många år och har alltid varit fascinerad av hennes vackra röst, berättar Nils. När jag fick höra stycket som jag bara älskade från första stund, och sen fick en förfrågan ifrån henne om jag kunde göra en musikvideo med filmklipp och bilder från Sölje, blev jag så inspirerad och tackade ja direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.